Τέσσερις βίλες που μοιάζουν με σήματα εταιρειών αυτοκινήτου (pics)



Η Πολωνέζα Καρίνα Βίτσιακ εμπνέεται από τα τέσσερα δαχτυλίδια της Audi, τον ρόμβο της Renault και τα λογότυπα της Mitsubishi και της Chevrolet για να σχεδιάσει σπίτια με εξεζητημένο design και εκκεντρική αρχιτεκτονική.

Όλοι οι φίλοι του αυτοκινήτου γνωρίζουν το αστέρι της Mercedes, τον ρόμβο της Renault, το όρθιο αλογάκι της Ferrari ή το λιοντάρι της Peugeot. Τα λογότυπα των εταιρειών αυτοκινήτου αποτελούν - μεταξύ άλλων - και σύμβολα lifestyle, γι αυτό εξάλλου και κοσμούν τα πιο απίθανα προϊόντα, από καπέλα και μπουφάν έως ομπρέλες, ποδήλατα και είδη οικιακής χρήσης.

Ωστόσο η Πολωνέζα Καρίνα Βίτσιακ είναι η πρώτη σχεδιάστρια που σκέφτηκε, ότι θα μπορούσαμε και να ζούμε μέσα σε τέτοια λογότυπα τεραστίων διαστάσεων. Η εκκεντρική σχεδιάστρια μετουσίωσε σε πολύ ιδιαίτερα κτίρια τα χαρακτηριστικά σχήματα των τεσσάρων δαχτυλιδιών της Audi, του ρόμβου της Renault, του διαμαντιού της Mitsubishi και του σταυρού της Chevrolet, αν και πρόκειται για ψηφιακά σχέδια προς το παρόν. 

Για να αναγνωρίζεται μάλιστα εύκολα το κάθε λογότυπο σχεδίασε η Βίτσιακ όλες τις «τροχοβίλες» της με καθαρούς τοίχους από εμφανές μπετόν και χρησιμοποίησε γυάλινες επιφάνειες για τα ενδιάμεσα κενά.

Τα τέσσερα σπίτια έχουν επιφάνειες που κυμαίνονται μεταξύ 245 τ.μ. (το Rhombhouse της Renault) και 320 τ.μ. (το Pyrahouse της Mitsubishi), ενώ προσφέρουν χώρους για τη διαμονή μίας οικογένειας. Προς το παρόν πάντως παραμένουν σε ψηφιακή μορφή.

Audi: The Ringhouse


To σπίτι της Audi αποτελεί το τελευταίο δημιούργημα της Βίτσιακ και είναι ενός επιπέδου. Διακρίνεται για τους ψηλοτάβανους χώρους του και διαθέτει σαλόνι, ειδικό δωμάτιο μουσικής, μία μεγάλη κουζίνα, γραφείο με βιβλιοθήκη, δύο υπνοδωμάτια και δύο μπάνια. Υπάρχουν επίσης υπόγειες αποθήκες και γκαράζ.

Chevrolet: The Crosshouse


Το κτίριο με το σταυρωτό σχήμα του λογότυπου της Chevrolet αναδύεται εντυπωσιακά από το νερό. Πίσω από τη γιγαντιαία γυάλινη πρόσοψη υπάρχει ένας τσιμεντένιος τοίχος, που δεν επιτρέπει στα αδιάκριτα βλέμματα να κοιτούν στο εσωτερικό του.

Renault: Τhe Rhombhouse


Ο τεράστιος τσιμεντένιος ρόμβος αποτυπώνει εντυπωσιακά και εύγλωττα το λογότυπο της Renault. Σε αντίθεση με το αντίστοιχο κτίσμα της Chevrolet, εδώ έχουμε μία διαμπερή βίλλα με πλήρη θέα στο εσωτερικό της, το οποίο πολυεπίπεδο και περιλαμβάνει εκτός των άλλων και μία κουκλίστικη σοφίτα.

Μitsubishi: Τhe Pyrahouse


Τα τσιμενένια στοιχεία του Pyrahouse συμβολίζουν το χαρακτηριστικό διαμάντι, που αποτελεί και το λογότυπο της ιαπωνικής Mitsubishi. Η Βίτσιακ έχει τοποθετήσει το φουτουριστικό κτίριο στην έρημο με το κάτω τμήμα του κενό και το μεσαίο που κατοικείται να διαθέτει δύο χωριστές γυάλινες προσόψεις, πίσω από τις οποίες φιλοξενούνται το καθιστικό, η τραπεζαρία, η κουζίνα και η βιβλιοθήκη.

Πηγή: gazzetta.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε το μηνιαίο ενημερωτικό μας στο email σας