Ιονία Οδός: Αθήνα-Γιάννενα με αυτοκίνητο σε 3,5 ώρες – Πόσο θα κοστίζει η διαδρομή;

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα της Ιόνιας Οδού από τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας μέχρι την παράκαμψη (Σελλάδες) Άρτας. Έτσι, το οδικό ταξίδι από την Αθήνα ως τα Γιάννενα, θα διαρκεί πλέον 3,5 ώρες. 

Ήταν το μοναδικό τμήμα που παρέμενε και σήμετα τα 27 του χιλιόμετρα που δόθηκαν στην κυκλοφορία κάνουν την Ιονία οδό ένα ενιαίο αυτοκινητόδρομο συνολικού μήκους 182 χιλιομέτρων. Την παράδοση στην κυκλοφορία πραγματοποίησε ο Υπουργός Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης.

Με το νέο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου σε πλήρη λειτουργία παρακάμπτονται οι στροφές της περιοχής Μενιδίου και η διάρκεια της διαδρομής από τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας έως και την παράκαμψη Άρτας, μειώνεται σχεδόν στο μισό και από 40 λεπτά που είναι σήμερα, δε θα ξεπερνά πλέον τα 20 λεπτά μέσω Ιόνιας Οδού.

Το σύνολο του τμήματος είναι διπλής κατεύθυνσης, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και μια Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης ανά κατεύθυνση. Πλέον, το ταξίδι Αντίρριο - Ιωάννινα θα διαρκεί 1 ώρα και 40 λεπτά, ενώ από την Αθήνα έως τα Ιωάννινα, με μια μέση ταχύτητα 120 χιλιομέτρων την ώρα, δεν θα διαρκεί περισσότερο από 3 ώρες και 30 λεπτά.

Για "γερές τσέπες" τα διόδια

Μπορεί η διαδρομή να μειώνεται στο μισό, όμως τα διόδια διπλασιάζονται! Από Αθήνα μέχρι Ρίο το κόστος είναι 11,50 ευρώ. Η χρήση της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου είναι 13,30 ευρώ. Και από το Αντίρριο έως τα Ιωάννινα τα διόδια θα έχουν κόστος 12,45 ευρώ (όταν λειτουργήσουν αφού ακόμη οι σταθμοί διοδίων στο συγκεκριμένο κομμάτι δεν έχουν ανοίξει

Επομένως, το συνολικό κόστος του ταξιδιού Αθήνα - Ιωάννινα θα ανέρχεται στα 37,25 ευρώ.Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα