100.000 περισσότερα ανασφάλιστα οχήματα

Μεγαλώνει και πάλι η… λίστα με τα ανασφάλιστα οχήματα στην Ελλάδα, ελλείψει τακτικών ελέγχων για τον εντοπισμό τους και την επιβολή των προβλεπόμενων από το νόμο κυρώσεων.

Πηγές του ID αναφέρουν ότι, από τον τελευταίο έλεγχο που διενήργησε το υπουργείο Οικονομικών, και που ουσιαστικά ήταν ο μόνος που αποφασίσθηκε, ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων υπολογίζεται ότι έχει αυξηθεί κατά περίπου 100.000, ενώ όπως σημειώνουν στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς, όσο το υπουργείο δεν θα παρεμβαίνει ελεγκτικά για το ζήτημα αυτό τόσο ο στόλος των οχημάτων δίχως σήμα ασφάλισης θα μεγαλώνει.

Σε κάθε περίπτωση η αγορά δεν αφήνει την όλη υπόθεση στην τύχη της. Ασκεί συνεχώς πιέσεις προς το υπουργείο προκειμένου να κινητοποιηθεί, ζητώντας την επιβολή κυρώσεων και μάλιστα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ωστόσο, μέχρι και σήμερα ανταπόκριση από την πλευρά του ΥΠΟΙΚ δεν υπήρξε. Πηγές του ID διευκρινίζουν, πάντως, ότι το υπουργείο δεν προτίθεται να εγκαταλείψει το θέμα. Έχει την πρόθεση να παρέμβει για τα ανασφάλιστα, αφήνει όμως να εννοηθεί ότι θα πρέπει να πιστωθεί χρόνος ώστε ως ζήτημα να πάρει τη… σειρά του.

insurancedaily.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!