Το ξενοδοχείο «Kanigos 21» ανοίγει ξανά - Η Zeus κι η επένδυση των 3 εκατ. ευρώ

Τη νέα της ξενοδοχειακή επένδυση ετοιμάζει η Zeus International. Πιο συγκεκριμένα η θυγατρική εταιρεία της Zeus, η Seaside East Riviera (σ.σ. που τιτλοφορείται ως Ανώνυμη ξενοδοχειακή και κατασκευαστική Εταιρεία), ανακηρύχθηκε πλειοδότρια στον Διεθνή Ανοιχτό Διαγωνισμό για το ακίνητο της οδού Κάνιγγος 21. Τη διαγωνιστική διαδικασία για το κτίριο «έτρεξε» το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης - Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (Τ.Ε.Α Τ.Ε.Α. Ε.Α.Π.Α.Ε.).

Όπως προέβλεπαν εξ’ αρχής οι όροι του διαγωνισμού, η χρονική διάρκεια της σύμβασης που θα υπογραφεί, ορίζεται στα 30 έτη. Σημειώνεται, ότι το εν λόγω ακίνητο λειτουργούσε και παλαιότερα ως 4άστερο ξενοδοχείο με την επωνυμία «Kaningos 21», το οποίο έκλεισε τις πύλες του το Νοέμβριο του 2010, μερικές εβδομάδες πριν βάλει λουκέτο και το «ΕΣΠΕΡΙΑ» (σ.σ. για το «ΕΣΠΕΡΙΑ» πρόσφατα υπογράφηκε η μίσθωσή του στην ισραηλινή FATTAL HOTELS, η οποία και αναμένεται να το επανεκκινήσει υπό νέα επωνυμία).

Η Zeus International μέσω της θυγατρικής της, Seaside East Riviera, θα προχωρήσει λοιπόν στην αναμόρφωση και ανακατασκευή του κτιρίου διαστάσεων 3.500 τ.μ. στην Κάνιγγος, ώστε μέσα στο 2020 να είναι έτοιμο να υποδεχθεί το τουριστικό κοινό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δυναμικότητα της πολυτελούς μονάδας θα είναι 74 δωματίων, διαθέτοντας πλείστους άλλους χώρους αναψυχής όπως bar, εστιατόριο και roof garden με εντυπωσιακή θέα στην Αθήνα. Με βάση πάντοτε τις ίδιες πληροφορίες, το κόστος για το νέο κατάλυμα αναμένεται να ξεπεράσει τα 3 εκατ. ευρώ.

Θυμίζουμε, πως η Zeus International συμπράττει από το 2017 με τον παγκόσμιο ξενοδοχειακό «κολοσσό» Wyndham και μαζί, έχουν σχεδιάσει ένα πλάνο μέχρι το 2027, για την πραγματοποίηση 20 ξενοδοχειακών επενδύσεων. Ήδη, έχουν δημιουργήσει από κοινού 7 καταλύματα (WYNDHAM GRAND ATHENS - Μεγάλου Αλεξάνδρου 2 Μεταξουργείο, WYNDHAM ATHENS RESIDENCE - Αχιλλέως 2 Αθήνα, DOLCE ATTICA RIVIERA - Λεωφόρος Βραυρώνος στη Βραβρώνα Αττικής, RAMADA ATTICA RIVIERA - Λεωφόρος Ποσειδώνος 55-57 Μάτι Αττικής, RAMADA LOUTRAKI POSEIDON RESORT - Λουτράκι Κορινθίας, WYNDHAM LOUTRAKI POSEIDON RESORT - Λουτράκι Κορινθίας, WYNDHAM GRAND CRETE MIRABELLO BAY - Άγιος Νικόλαος Κρήτη), ενώ ετοιμάζουν σύντομα και τη νέα τους μεγάλη επένδυση. Αυτή τη φορά στην Κύπρο, όπου στη θέση του πάλαι ποτέ Holiday Inn στη Λευκωσία, θα ανεγερθεί το Wyndham Nicosia, σε ακίνητο ιδιοκτησίας της Εθνικής ΠΑΝΓΑΙΑ.

Χρήστος Δημόπουλος
bizness.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!