Zuckerberg, Bezos και άλλοι τρεις δισεκατομμυριούχοι κέρδισαν μαζί 13 δισ. δολ. σε μία εβδομάδα

Της Hayley C. Cuccinello |
Ο Mark Zuckerberg μπορεί να πέρασε δύσκολα τον τελευταίο καιρό, αλλά η περασμένη εβδομάδα ήταν πολύ καλή γι' αυτόν. Η καθαρή περιουσία του διευθύνοντος συμβούλου του Facebook αυξήθηκε κατά 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια, κυρίως εξαιτίας των κερδών 2,4 δισ. δολ. που ανακοίνωσε η διαδικτυακή πλατφόρμα την Τετάρτη.

Ο 34χρονος Zuckerberg πλέον έχει περιουσία που αγγίζει τα 71,3 δισ. δολ., αυξημένα κατά 20 δισ. από τις αρχές του 2019. Είναι ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, ενώ τον Μάιο καταλάμβανε την 8η θέση σύμφωνα με τη λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes. Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα κατάφεραν να επισκιάσουν το γεγονός ότι το Facebook καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 5 δισ. δολ. στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου για ζητήματα ιδιωτικότητας.

Τα κέρδη του Zuckerberg ήταν τα μεγαλύτερα αυτής της εβδομάδας, αλλά είναι επικεφαλής μιας καλής εταιρείας. Οι περιουσίες των Zuckerberg και τεσσάρων άλλων δισεκατομμυριούχων αυξήθηκαν μαζί κατά 13 δισ. δολ. σε μία εβδομάδα.

Μία ημέρα μετά τα αποτελέσματα του Facebook, ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου, η Amazon, ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου 3,5 δισ. δολ., εξέλιξη που αποτελεί επίδοση-ρεκόρ για την εταιρεία. Η τιμή της μετοχής της Amazon αυξήθηκε κατά 2,2%, οδηγώντας σε αύξηση της περιουσίας του Jeff Bezos κατά 3,2 δισ. δολ. Ο 55χρονος διευθύνων σύμβουλος, ο οποίος κατέχει ένα μερίδιο 16% της Amazon, πλέον έχει περιουσία ύψους 157,8 δισ. δολ.

Ο Bezos ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στον Απρίλιο ότι θα μεταφέρει περίπου το 4% από όσο κατέχει στην εταιρεία στη σύζυγό του, MacKenzie, στο πλαίσιο του διαζυγίου τους. Παρ' όλα αυτά, ο Bezos θα παραμείνει ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, ενώ η MacKenzie θα γίνει η τρίτη πλουσιότερη γυναίκα.

Η καθαρή περιουσία του Steve Ballmer, πρώην CEO της Microsoft, αυξήθηκε κατά 1,7 δισ. δολ. καθώς αυξήθηκε η τιμή της μετοχής της εταιρείας κατά 4,7%. Ο Ballmer, ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος της Microsoft, έχει πια περιουσία 48,3 δισ. δολ. Την ίδια στιγμή, ο συνιδρυτής και πρώην CEO, Bill Gates, κατέχει λιγότερο από 1% των μετοχών της εταιρείας, αλλά η άνοδος στην τιμή της μετοχής επηρέασε και τη δική του περιουσία - κατά 600 εκατ. δολ.

Ο Michael Dell, πρόεδρος και CEO της Dell Technologies, έχει περιουσία 40 δισ. δολ. αφού κέρδισε 1,4 δισ. σε μια εβδομάδα λόγω αύξησης της τιμής της μετοχής κατά 6,6%. Η χρηματιστηριακή αξία της Dell ήταν 46,7 δισ. δολ. την Πέμπτη, ενώ η εταιρεία έχει καταφέρει να διπλασιάσει τα κέρδη της τον τελευταίο χρόνο.

Ο Larry Paige, συνιδρυτής της Google και CEO της Alphabet, έγινε πλουσιότερος κατά 1,1 δισ. δολ., με την περιουσία του πλέον να αγγίζει τα 57,6 δισ. δολ. Η τιμή της μετοχής της Alphabet κατέγραψε άνοδο 2,2% από την περασμένη Πέμπτη.

capital.gr/forbes


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!