Μεγάλο deal στην αγορά στην ελληνική αγορά λογισμικού

Το λογισμικό/πηγαίο κώδικα PocketBiz Mobile της Sieben και όλο το πελατολόγιο στο οποίο έχει εκχωρηθεί έως σήμερα άδεια χρήσης τελικού χρήστη του συγκεκριμένου λογισμικού, απέκτησε στις 20 Απριλίου η Entersoft, έναντι 1,39 εκατ. ευρώ. Επίσης υπέγραψε 13 νέες συμβάσεις εργασίας με στελέχη της πωλήτριας εταιρείας που απασχολούνται με R&D, marketing & sales και εν γένει υποστήριξη του PocketBiz Mobile.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εισηγμένης αναφέρει: 

Η ¨ΕΝΤΕΡΣΟΦΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ¨ γνωστοποιεί ότι αγόρασε και απόκτησε την 20η Απριλίου 2018 από την εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία "SiEBEN ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ” και τον διακριτικό τίτλο SiEBEN, που εδρεύει στην Παλλήνη Αττικής, οδός Αριστομένους 3 & Κόδρου, Τ.Κ. 15344, με αριθμό ΓΕΜΗ 004000801000, ΑΦΜ 099457037 της Δ.Ο.Υ. Παλλήνης, κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, με όλα τα δικαιώματά της, προσωπικά και εμπράγματα, πνευματικής ιδιοκτησίας το Λογισμικό/Πηγαίο Κώδικα PocketBiz Mobile, - στον οποίο δεν περιλαμβάνεται η έκδοση του PocketBiz Cloud - τα οικεία εμπορικά σήματα, ήτοι το ημεδαπό εθνικό σήμα υπ' αριθμ. 169569 και το κοινοτικό σήμα υπ' αριθμ. 017441148 και όλο το πελατολόγιο στο οποίο έχει εκχωρηθεί έως σήμερα άδεια χρήσης τελικού χρήστη του ως άνω λογισμικού. Το συμφωνηθέν τίμημα ανέρχεται στο ποσό των Ευρώ Ενός Εκατομμυρίου Τριακοσίων Ενενήντα Χιλιάδων (€ 1.390.000), καταβλητέο σε τρεις (3) δόσεις εντός δέκα οκτώ (18) μηνών. Ομοίως υπέγραψε 13 νέες συμβάσεις εργασίες με στελέχη της πωλήτριας εταιρείας που απασχολούνται με R&D, marketing & sales και εν γένει υποστήριξη του PocketBiz Mobile.

Μετά τη συμφωνία αυτή, η Entersoft ενισχύει ακόμα περισσότερο τα μερίδιά της στην ελληνική αγορά του Enterprise Mobility, ενώ ταυτόχρονα σηματοδοτείται η απαρχή μιας ευρύτερης στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δυο εταιρειών. Η Entersoft διευρύνει το ήδη μεγάλο πελατολόγιό της με σημαντικές εταιρείες όπως οι FRIGOGLASS, MARS, Mondelez, NUMIL, PEPSICO, ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΙΟΝ, ΕΛΓΕΚΑ, ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ, ΚΡΙ-ΚΡΙ, ΝΙΚΑΣ, ΓΙΩΤΗΣ, ΥΦΑΝΤΗΣ, ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ, ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ, Παπαστράτος, Druckfarben, AVON Cosmetics καθώς και εκατοντάδες άλλες μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα ενισχύει τη δραστηριότητά της στο εξωτερικό σε χώρες όπως Ρουμανία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Σαουδική Αραβία, Βουλγαρία, Σερβία και Ρωσία. Τέλος με την απόκτηση του προϊόντος Pocketbiz διεισδύει ακόμα πιο δυναμικά στις εφαρμογές για Android λειτουργικά συστήματα, ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιο προϊόντων που ήδη έχει σε Apple iOS και Windows 10.

Βάσει της συμφωνίας μεταβιβάζονται από τη SiEBEN στην Entersoft όλα τα πνευματικά δικαιώματα του λογισμικού Pocketbiz Mobile, τα εμπορικά σήματα και όλο το πελατολόγιο, ενώ η SiEBEN αποχωρεί από την αγορά των μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων. Με ειδική πρόβλεψη, της δίνεται η δυνατότητα να αναπτύξει νέο cloud mobile λογισμικό με το οποίο θα απευθυνθεί σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις κυρίως στο εξωτερικό.

Ο Αντώνης Κοτζαμανίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Entersoft, δήλωσε:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με την εξαγορά του Pocketbiz, η οποία μας δίνει πλέον την ηγετική θέση στο ανερχόμενο κι ανταγωνιστικό περιβάλλον του Enterprise Mobility στην ελληνική αγορά κι ενισχύει το πελατολόγιό μας με εξαιρετικούς πελάτες τόσο εντός όσο κι εκτός Ελλάδας. Αποδεικνύει για άλλη μία φορά τη δυναμική ανάπτυξη της Entersoft που θα συνεχιστεί με εντεινόμενους ρυθμούς τα επόμενα χρόνια, καθιστώντας μας τη Νο1 επιλογή του Ιδιωτικού Τομέα για επενδύσεις σε λογισμικό αιχμής, με στόχο τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό.»


businessnews.grΕγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα