Νέες εντάξεις στο ειδικό μέτρο στήριξης «Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών»


alt
Το 4ο έτος εφαρμογής (2012-2013) τα προγράμματα υλοποιούνται από 57 δικαιούχους (Ιδιωτικές και Συνεταιριστικές Οινοποιητικές Επιχειρήσεις καθώς και Ομάδες αυτών), εκ των οποίων 27 προγράμματα αφορούν ανανεώσεις της προηγούμενης τριετίας και 30 προγράμματα αφορούν νέες εντάξεις προωθητικών ενεργειών στις σημαντικότερες αγορές τρίτων χωρών όπως ΗΠΑ, Καναδάς, Ρωσία, Κίνα, Ελβετία κ.ά.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, στο πλαίσιο της υλοποίησης του ειδικού μέτρου στήριξης «Προώθηση οίνου σε αγορές τρίτων χωρών», προχώρησε στην έκδοση υπουργικών αποφάσεων ένταξης για επιπλέον εννέα (9) οινοποιητικές επιχειρήσεις, συνολικού προϋπολογισμού 800.000 €, οι οποίες για πρώτη φορά θα προωθήσουν οίνους ΠΟΠ και ΠΓΕ σε διεθνείς αγορές. Το μέτρο εφαρμόζεται με επιτυχία για 4η συνεχή χρονιά με συνολικό προϋπολογισμό τετραετίας (2010-2013) 36,3 εκατ. €.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Το πρόγραμμα της «Προώθησης οίνου σε αγορές τρίτων χωρών» θα συνεχιστεί και μάλιστα ενισχυμένο για την επόμενη πενταετία 2014 - 2018, δεδομένου ότι περιλαμβάνεται στα μέτρα του Εθνικού Προγράμματος Στήριξης που θα υποβληθεί από την χώρα μας την 1η Μαρτίου 2013 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ήδη το συγκεκριμένο μέτρο έχει φέρει θετικά αποτελέσματα όσον αφορά στις εξαγωγές οίνων τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και σε εθνικό. Στηρίζουμε τις προσπάθειες των Ελλήνων οινοπαραγωγών, στηρίζουμε το ελληνικό κρασί ως αγροτικό προϊόν, ανοίγουμε δρόμους για τα ελληνικά επώνυμα και υψηλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές. Πρωταρχικός μας στόχος είναι και παραμένει η ενδυνάμωση της εξαγωγικής δραστηριότητας των ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων, γεγονός που θα βοηθήσει δραστικά την ελληνική οικονομία και την έξοδο της χώρας μας από την κρίση».

epixeiro.gr