ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Κρήτη: Το ιστορικό ξενοδοχείο “Ammos Beach Resort” έγινε… πεντάστερο και συνεχίζει

Την τελετή των εγκαινίων παρουσίασε ο Αλέξης Κωστάλας ενώ παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης, τοπικοί παράγοντες και πλήθους κόσμου

Ένα από τα ιστορικότερα ξενοδοχεία της Ελλάδας, που πήρε την πρώτη πολεοδομική άδεια το 1949, άνοιξε ξανά τις πύλες του! Και μάλιστα στην κατηγορία του 5άστερου!

Με μια διαφορετική προσέγγιση και προοπτικές για την ανάπτυξη της Κρήτης το ξενοδοχείο Ammos Beach Resort στην παραλία των Μαλίων είναι πλέον ένα νέο και υπερσύγχρονο ξενοδοχείο 5 αστέρων που ανακατασκευάστηκε πλήρως.

Η πρώτη προσπάθεια ανάπτυξης τουρισμού στην περιοχή πραγματοποιήθηκε το 1915 που το Ammos Beach Resort λειτούργησε ως πανσιόν Γραμματικάκη για να πάρει την πρώτη άδεια ξενοδοχείου το 1949! Ως ξενοδοχείο -όπως τα γνωρίζουμε σήμερα- θεωρείται το πρώτο που δημιουργήθηκε στην Κρήτη, το οποίο έβαλε τις βάσεις για τη συνολική ενίσχυση του Τουρισμού σε όλο το νησί.

Το όραμα του ιδιοκτήτη και ταξιδιωτικού πράκτορα Κώστα Κουρκούνη είναι να επενδύσει στον ποιοτικό τουρισμό, αλλά και να συμβάλει μέσω επενδύσεων υψηλού κύρους κι αισθητικής στη συνολικότερη αναβάθμιση του τουριστικού αποθέματος.

Τη συγκεκριμένη προοπτική τόνισε μεταξύ άλλων στην φαντασμαγορική τελετή εγκαινίων την οποία παρουσίασε ο Αλέξης Κωστάλας, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Ο κ. Αρναουτάκης επεσήμανε τη σπουδαιότητα του ποιοτικού τουρισμού, αλλά και των επενδύσεων που έχουν στόχο τη βελτίωση υπηρεσιών για τους επισκέπτες.

Τέτοιες ποιοτικές μονάδες, πρόσθεσε ο κ Αρναουτάκης, αναβαθμίζουν σημαντικά τον τουρισμό στην Κρήτη και ιδιαίτερα στην ευαίσθητη περιοχή των Μαλίων, ενώ παράλληλα έδωσε δημόσια συγχαρητήρια και ευχές στον ιδιοκτήτη-τουριστικό επιχειρηματία Κώστα Κουρκούλη, αντιπρόεδρο του συνδέσμου τουριστικών πρακτόρων Κρήτης, για την νέα του επιχειρηματική προσπάθεια. «Είμαστε στο πλευρό των επενδυτών για την κατασκευή νέων σύγχρονων ξενοδοχειακών μονάδων αλλά και για την αναβάθμιση υφιστάμενων εγκαταστάσεων. Η Κρήτη έχει επενδυτική άνθηση. Οι νέες επενδύσεις και αναβαθμίσεις των ξενοδοχειακών μονάδων θα δώσουν ανάπτυξη, απασχόληση και πάρα πολλές θέσεις εργασίας στο νησί», τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Χερσονήσου Ευθύμιος Μουντράκης, ο Μανόλης Πλευράκης, ο πρώην δήμαρχος κ.Νικηφόρος Λαμπρινός, ο πρόεδρος Τουριστικών Πρακτόρων Μιχάλης Βλατάκης, ο πρόεδρος των Διευθυντών Ξενοδοχείων Δημήτρης Κουμπαράκης, ο περιφερειακός διευθυντής του ΕΟΤ κ.Αρης Στρατάκης καθώς και πλήθος στελεχών του Τουρισμού, γνωστοί και φίλοι των ιδιοκτητών.

Από την πλευρά του ο Κώστας Κουρκούνης δήλωσε βαθιά συγκινημένος από τη στήριξη των ανθρώπων του Τουρισμού, των αιρετών, αλλά και των φίλων του, τονίζοντας πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εκείνον να υπάρχουν άνθρωποι που στηρίζουν ένα μεγάλο όραμα.

Ο κ. Κουρκούνης υποστήριξε πως τα Μάλια μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στον ποιοτικό τουρισμό το οποίο είναι και ζητούμενο για την περιοχή.

Μετά τον Αγιασμό και την ολοκλήρωση των εγκαινίων οι ιδιοκτήτες παρέθεσαν δείπνο με εκλεκτά εδέσματα για τους προσκεκλημένους.


cretalive.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]