Νέο πεντάστερο ξενοδοχείο επάνω στα παλιά θαλάσσια τείχη της Θεσσαλονίκης

Την άνοιξη του 2019 και πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν, αναμένεται να προστεθεί στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, στον πεζόδρομο της Καλαποθάκη, ένα νέο city hotel, το «Olympion City Hotel», που θα έχει το ιδιαίτερο προνόμιο, να ταξιδεύει τον επισκέπτη στην ιστορία της πόλης όπως αυτή ζωντανεύει στα κατάλοιπα του θαλάσσιου τείχους.

Το υπό κατασκευή ξενοδοχείο αποτελεί ιδιοκτησία της «Ολύμπιον Α.Ε. Οικοδομικές & Τουριστικές Επιχειρήσεις», εταιρείας που ανήκει σε μία οικογένεια με μακρά παρουσία στην επιχειρηματική ζωή της Θεσσαλονίκης, στην οικογένεια Αντωνίου Δούδου, επιτίμου προέδρου του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, το 5άστερο ξενοδοχείο που κατασκευάζεται από την ΕΚΑΤΕΡ, πάνω στην αρχιτεκτονική μελέτη του γραφείου «Νίκος Σγουρός & Συνεργάτες», δεν θα αποτελέσει μόνο μία ακόμη ξενοδοχειακή μονάδα πολυτελείας, αλλά και ένα μέσο προστασίας και ανάδειξης των ευρημάτων που έφερε στο φως η αρχαιολογική ανασκαφή, σε συνδυασμό με την ιστορικότητα της περιοχής που διατρέχει τους αιώνες, έχοντας αφήσει ισχυρά αποτυπώματα αλλά και μνήμες στη γειτονική Πλατεία Ελευθερίας όπως και στο θαλάσσιο μέτωπο της Παλιάς Παραλίας. 

Ιστορία, αρχαιότητες, αλλά και νεώτερη πόλη, όλα αυτά αποτελούν και συγκριτικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη τουριστικών επιχειρήσεων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στον στενό πεζόδρομο της Καλαποθάκη ανεγείρεται ένα οκταώροφο κτήριο, το οποίο στηρίζεται σε μία σειρά υποστυλωμάτων τοποθετημένων έτσι που να μην εμποδίζονται τα ευαίσθητα αρχαιολογικά ευρήματα. Και η ανασκαφή αποκάλυψε τμήμα του θαλάσσιου τείχους και παραδίπλα, μέρος βυζαντινής βασιλικής. «Η βάση του κτηρίου», όπως εξηγεί ο κ. Σγουρός σε κείμενό του, « δίνει την αίσθηση ότι η οικοδομή αιωρείται πάνω από την υπάρχουσα αρχαιολογική ανασκαφή, δημιουργώντας μια πυλωτή με σκοπό την προστασία και το σεβασμό του χώρου», ενώ «τα μεγάλα ορθογωνικά ανοίγματα στο ισόγειο, που θα καλύπτονται με άθραυστο γυαλί, θα προσφέρουν θέα στα αρχαιολογικά ευρήματα».



Το «Olympion City Hotel» θα έχει 27 δωμάτια με 57 κλίνες. Στο ισόγειο θα δημιουργηθούν οι κοινόχρηστοι χώροι του ξενοδοχείου (μικρό Lobby με Reception, εστιατόριο, μπαρ). Στους ορόφους (1ος- 7ος) θα διαμορφωθούν τα δωμάτια του ξενοδοχείου, στον 8ο όροφο θα διαμορφωθούν δωμάτια και χώρος μικρού γυμναστηρίου ενώ στο δώμα δημιουργείται μία μπετονένια πέργκολα για χρήση του χώρου ως μικρό roof garden και χώρο πρωινού για το καλοκαίρι.

Το «Olympion City Hotel» είναι το δεύτερο ξενοδοχείο που δημιουργεί και θα διαχειρίζεται η «Ολύμπιον Α.Ε.», μετά το 5άστερο παραθεριστικό «Οlympion Sunset Hotel», που βρίσκεται στη Φούρκα Χαλκιδικής.




Πηγή: voria.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα