Αρχιτεκτονική ξενοδοχείων: Πώς θα είναι στο μέλλον;

Μία από τους πιο διάσημους αρχιτέκτονες στον κόσμο, η Lauren Rottet είναι η ιδιοφυΐα πίσω από το σχεδιασμό πολλών εξαιρετικών ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο, από το Hotel Alessandra στο Χιούστον του Τέξας, το Surrey Hotel στη Νέα Υόρκη, έως το νέο Hilton Conrad Hotel στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με συνέντευξη της Rottet, στο Forbes, με γραφεία του Rottet Studio στο Χιούστον, το Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη, η παγκόσμια πανδημία του κορονοϊού θα επηρεάσει το design του ξενοδοχείου στο μέλλον και ορισμένα χαρακτηριστικά που έχουν ήδη εφαρμοστεί από την ίδια θα γίνουν τυπική πρακτική.

Στο, όχι και τόσο μακρινό, μέλλον, προβλέπει η Rottet ότι οι επισκέπτες πολλών ξενοδοχείων πέντε αστέρων θα βιώσουν μια διαδικασία ανέπαφου check-in. «Το ανέπαφο check-in έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε ορισμένες ιδιοκτησίες, αλλά τώρα θεωρείται στα ξενοδοχεία πέντε αστέρων ως τρόπος για τους επισκέπτες να διατηρήσουν την απόστασή τους», λέει. «Κάποιος μπορεί να κάνει check in online ή τηλεφωνικώς πριν από την άφιξη και να χρησιμοποιήσει έναν κωδικό iPhone για πρόσβαση στο δωμάτιο. Οι επισκέπτες μπορούν, επίσης, να συνοδεύονται σε ιδιωτικούς χώρους για check in. ” Στο Belmond Cap Juluca in Anguilla, πελάτης του Rottet Studio, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν check in οπουδήποτε στο κατάλυμα που επιθυμούν – ακόμα και με ένα ρούμι στο χέρι.


Η Rottet προβλέπει επίσης ότι τα αυτοκίνητα του ξενοδοχείου θα παραλαμβάνουν τους επισκέπτες από το αεροδρόμιο κατά την άφιξή τους. «Έτσι οι επισκέπτες γνωρίζουν ότι το αυτοκίνητο έχει απολυμανθεί και θα είναι μια ασφαλής / υγιής διαδρομή προς τον προορισμό», εξηγεί. Τα ξενοδοχεία πιθανότατα θα παρέχουν περισσότερες υπηρεσίες μεταφοράς για τους επισκέπτες, εκτός από τις μεταφορές αεροδρομίου. «Περισσότερες υπηρεσίες θα παρέχονται από ξενοδοχεία όπως η ασφαλής μεταφορά σε εκτός ιδιοκτησίας τοποθεσίες και προορισμούς, οπότε η εμπειρία είναι ιδιωτική και όχι μέρος του πλήθους», προσθέτει.

Τα ξενοδοχεία θα προσφέρουν, επίσης, μια σειρά από ανέσεις για να βοηθήσουν το δωμάτιο να μείνει υγιεινό και φρέσκο. «Θα υπάρξουν πράγματα όπως καθαριστές όζοντος και ενσωματωμένες ντουλάπες έξυπνης απολύμανσης, όπως ο AirDresser από τη Samsung (μια ανεξάρτητη ντουλάπα που καθαρίζει τα ρούχα)», προβλέπει.

Η Rottet προβλέπει ότι η διακόσμηση του δωματίου θα εξελιχθεί, κι αυτή, και θα χρησιμοποιούνται συνήθως αντιβακτηριακά υλικά. «Υπήρχε ήδη μια τάση που απέφευγε, πχ, το χαλί από τοίχο σε τοίχο –– που μπορεί να είναι παγίδα σκόνης και βρωμιάς- και κινούνταν προς σκληρά επιφανειακά δάπεδα, όπως ξύλο ή πέτρα με μια προαιρετική στρώση από χαλί που μπορεί να αφαιρεθεί και να καθαριστεί συχνά», λέει.

Η τάση προς φωτεινούς χώρους με καθαρότερες γραμμές και πιο σύγχρονες μορφές θα κινηθεί προς τα εμπρός. «Πιστεύω ότι αυτό θα εκτοξεύσει την τάση της σύγχρονης και μινιμαλιστικής εξίσωσης, δεδομένου ότι είναι εύκολο να διατηρηθεί ο χώρος καθαρός και φρέσκος πιο εύκολα», εξηγεί.

πηγή: hoteldesign.gr
φωτογραφίες:  EDOUARD ZAK PHOTOGRAPHY