Τι είναι το Transitional interior design;

Το transitional στυλ design- επίσης γνωστό ως “αναβαθμισμένο classic design”-, τόσο στην εσωτερική διακόσμηση όσο και στον σχεδιασμό επίπλων, αναφέρεται σε ένα σύγχρονο μείγμα παραδοσιακών και σύγχρονων στυλ, που βρίσκεται κάπου στη μέση του παραδοσιακού και του παλαιού κόσμου με τον σύγχρονο κόσμο, που χαρακτηρίζεται από υλικά όπως το χρώμιο ή το γυαλί. Το συγκεκριμένο στυλ ενσωματώνει γραμμές που είναι λιγότερο περίτεχνες από τα παραδοσιακά σχέδια, αλλά όχι τόσο αυστηρές όσο οι σύγχρονες γραμμές.



Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ιδιόμορφων σχεδίων επίπλων και χώρων, που είναι κλασικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα. Άλλωστε, όπως λέει και το ίδιο το όνομα του στυλ αποτελεί μια μετάβαση. Μια μετάβαση στα στυλ design αλλά και στις εποχές.

Οι καμπύλες συνδυάζονται με ευθείες γραμμές στο transitional interior design. Αυτό συμβαίνει για να προσφέρουν μια ισορροπία στον χώρο και να δημιουργήσουν ένα λιτό, αλλά καθόλου απλό, και άνετο περιβάλλον. Ένα, ακόμα, βασικό χαρακτηριστικό αφορά την έλλειψη των περιττών στοιχείων. Η διακόσμηση γίνεται με τα ελάχιστα δυνατόν αντικείμενα. Αυτό το χαρακτηριστικό δίνει στον χώρο μια εκλεπτυσμένη αύρα, σε συνδυασμό με τις χρωματικές παλέτες, που, συνήθως, είναι ουδέτερες και μπορεί να είναι μονοχρωματικές.

Σε αντίθεση με τα μοντέρνα έπιπλα, το transitional design εστιάζει στην άνεση και την πρακτικότητα για να ανταποκριθεί στον τρόπο ζωής ενός ενεργού ατόμου. Χρησιμοποιούνται συνήθως έπιπλα με ταπετσαρία και ξύλο σε ζεστές αποχρώσεις.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο μερικά παραδείγματα εφαρμογής του Transitional interior design:



Πηγή: hoteldesign.gr