Σεμινάριο ΝΕ: «a World in Transition: New Skills for New Jobs»

Ο Όμιλος Νεανικής Επιχειρηματικότητας – ΝΕ συνεχίζει την σειρά σεμιναρίων του, με ένα πολύ ενδιαφέρον και πρωτοποριακό σεμινάριο ατενίζοντας το μέλλον και τις εξελίξεις στην επιχειρηματικότητα και την αγορά εργασίας με θέμα : «A World in Transition: New Skills for New Jobs» Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 με ώρα έναρξης 20:30 στην αίθουσα του συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης «Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ» Πλατέια Αριστοτέλους 5 στον ημιώροφο .

Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο κος Μιχαηλίδης Μπάμπης Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων στο New York College Θεσσαλονίκης.

Το κυρίως μέρος του σεμιναρίου θα διαρκέσει περίπου 80-90 λεπτά και θα ακολουθήσουν ενεργός διάλογος και ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη του Ομίλου Νεανικής Επιχειρηματικότητας

Για τους φίλους η είσοδος είναι 5 Ευρώ !

Θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής !!

-προϋπόθεση συμμετοχής έγκαιρη εγγραφή σας στην σχετική φόρμα:


***Η φόρμα εγγραφής λειτουργεί κανονικά και μας έρχονται όλες οι συμμετοχές σας και δεν χρειάζεται να κάνετε πάνω από μια προσπάθεια απλά σε σας φαίνεται λόγω κάποιου προβλήματος πως δεν λειτουργεί οπότε μην σας αγχώνει αυτό!!!

Λίγα Λόγια για το σεμινάριο

Η ελληνική οικονομία και κοινωνία θα έπρεπε ήδη να αντιμετωπίζουν δημιουργικά τις προκλήσεις και να αξιοποιούν τις νέες ευκαιρίες δυναμικής ανάπτυξης που δίνουν στις οικονομίες η σύγχρονη τεχνολογία (αυτοματισμός, μαζικά δεδομένα (big data), το υπολογιστικό νέφος, η τρισδιάστατη εκτύπωση και οικονομία της πλατφόρμας) και η σύγχρονη διεθνής ανοικτή οικονομία. Καθώς οι εξελίξεις αυτές αλλάζουν τις αγορές προϊόντων, τα επιχειρηματικά μοντέλα, την εργασία και τα επαγγέλματα, η παιδεία καθίσταται πρωταρχικός παράγοντας ενδογενούς και βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας. Όμως αντί για αυτό, ο υφιστάμενος ελληνικός παραγωγικός τομέας της μεταποίησης και της τεχνολογίας δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τις προκλήσεις για τις νέες μελλοντικές ανάγκες του παραγωγικού μετασχηματισμού. Αντιμετωπίζει επιπλέον θεμελιώδεις και στοιχειώδεις ελλείψεις παιδείας και δεξιοτήτων. Το χάσμα μεταξύ της ζήτησης και της προσφοράς δεξιοτήτων στην ελληνική αγορά εργασίας αναμένεται να διευρυνθεί στο μέλλον, καθώς ο διεθνής ανταγωνισμός θα εντείνεται και οι επιχειρήσεις θα καλούνται να ενσωματώνουν εντατικότερα νέες τεχνολογίες στην παραγωγική διαδικασία. Για την αντιμετώπισή του και με σκοπό την οικοδόμηση ενός βιώσιμου και ανταγωνιστικού παραγωγικού προτύπου για τη χώρα, απαιτείται η προώθηση ριζικών μεταρρυθμίσεων...

Σύντομο Βιογραφικό Ομιλητή

Ο Μπάμπης Μιχαηλίδης είναι Μηχανικός Διοίκησης Παραγωγής. Σπούδασε, έζησε και εργάστηκε στη Μεγάλη Βρετανία για 7 χρόνια. Είναι κάτοχος Πτυχίου και Μεταπτυχιακού Τίτλου Μάστερ στη Διοίκηση Βιομηχανικών Μονάδων, από τα Πανεπιστήμια Surrey και Aston in Birmingham της Μεγάλης Βρετανίας αντίστοιχα. Διαθέτει 37 χρόνια διοικητική και τεχνική εμπειρία, εργαζόμενος σαν διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, διαθέτει 25 χρόνια εμπειρία στη διδασκαλία του αντικειμένου της Στρατηγικής Ηγεσίας και της Διαχείρισης Αλλαγής. Διοργανώνει ομιλίες, σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια και συνέδρια για πολλούς Οργανισμούς και Επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Όλα αυτά τα χρόνια, έχει εξειδικευτεί στην Συμβουλευτική Καινοτομίας και της Στρατηγικής Πρόβλεψης. Ο συνδυασμός των γνώσεων του στα παγκόσμια εμπορικά δίκτυα με τη μεγάλη του πείρα στον κόσμο της αγοράς, τον καθιστά έναν πολύ έμπειρο και αποτελεσματικό Σύμβουλο Ανάπτυξης. Σήμερα, είναι Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων στο New York College Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες πληροφορίες: Σταυρόπουλος Χρήστος – 6944776041 Τζιώγας Χαράλαμπος – 6941599974

Για εγγραφές μπείτε εδώ

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!