ThessINTEC: Εγκρίθηκε η μεταβίβαση έκτασης στην Περαία Θεσσαλονίκης

Στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής εγκρίθηκε η μεταβίβαση έκτασης στην Περαία Θεσσαλονίκης από το ΤΑΙΠΕΔ στο Υπουργείο Οικονομικών ώστε να δημιουργηθεί η ζώνη καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη (ThessINTEC).

Ήδη έχουν εκδηλώσει την επιθυμία τους για εγκατάσταση στο τεχνολογικό πάρκο 70 επιχειρήσεις και 17 ερευνητικές ομάδες.

Η δημιουργία του «Thess INTEC», του τεχνολογικού πάρκου 4ης γενιάς προβλέπεται να δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο δήμο Θερμαϊκού. H νομοθετική πράξη αφορά παραχώρηση 760 στρεμμάτων του Δημοσίου στην Περαία στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας προκειμένου να φιλοξενήσει την πρωτοβουλία «Thess INTEC».

Η δημιουργία του τεχνολογικού πάρκου πρόκειται να αναβαθμίσει την συγκεκριμένη περιοχή και να συμβάλει στην ανάσχεση του Brain drain.

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής χαρακτήρισε το συγκεκριμένο project ως «άλλο Ελληνικό» από την άποψη ότι θα δημιουργηθούν 7.000 θέσεις εργασίας ενώ θα αναπλαστεί και η συγκεκριμένη ανενεργή σήμερα περιοχή.

Προβλέπεται, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, να υπάρχουν και ελεύθεροι χώροι, χώροι πρασίνου, θεματικό πάρκο, ξενοδοχείο, συνεδριακό κέντρο κλπ.

businessnews.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!