GFG Bakery: 31 νέα σημεία- Στόχος τα 100 καταστήματα μέχρι το τέλος του χρόνου

Σε μια πολύ σημαντική συμφωνία προχώρησε η αλυσίδα φούρνων και καφέ Greek from Greece (GFG) Bakery-Café στις ΗΠΑ. Το εγχείρημα του Γιάννη Χήτου (Ζαγόρι, Green Cola, Υoda) και του Γιώργου Δρόσου (BoConcept) στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού οριστικοποίησε deal που θα οδηγήσει στην ραγδαία αύξηση του αριθμού των καταστημάτων της, τα οποία από 10 αναμένεται να αγγίξουν άμεσα τα 41. Τα 30 νέα σημεία θα ανοίξουν στο Long Island της Νέας Υόρκης και ένα θα εγκαινιαστεί στο Stamford του Connecticut.

Τα νέα GFG Bakery-Cafés θα φιλοξενηθούν σε τροποποιημένα drive-thru convenience stores της αλυσίδας Dairy Barn, τα οποία λειτουργούσαν για περισσότερα από 70 χρόνια. Στα περισσότερα σημεία θα διατηρηθεί η λειτουργία drive-thru, με ειδικό βάρος να δίνεται σε to-go και grab-and-go τρόφιμα. Επίσης, σε κάποια θα υπάρχει και εσωτερικό χώρος, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Σημειώνεται πως η λειτουργία drive-thru feature αποτελεί κάτι που για πρώτη φορά δοκιμάζει η GFG Bakery-Café.

Η σημαντική αυτή επέκταση αναμένεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την αναπτυξιακή τροχιά της GFG Bakery-Café, που πρόσφατα αφενός εξαγόρασε την Fournos Theofilos, που είχε ιδρύσει ο Γιώργος Κορρές, στην Νέα Υόρκη αφετέρου επεκτάθηκε με νέο κατάστημα στην Tampa της Florida.

To πρώτο GFG Bakery-Café άνοιξε το 2017 στο Hoboken του New Jersey για να ακολουθήσουν άλλα εννέα καταστήματα σε Manhattan και New Jersey καθώς και, όπως αναφέρθηκε, στην Tampa της Florida τον Δεκέμβριο του 2019. Με την εξαγορά των καταστημάτων της Dairy Barn, η αλυσίδα αποκτά δίκτυο περισσοτέρων από 40 καταστημάτων ενώ με την συνεργασία που έχει ξεκινήσει με την –εξειδικευμένη στο franchising- εταιρεία Fransmart, υπολογίζει πως μέχρι το τέλος του 2020 τα GFG Bakery-Cafés θα ανέρχονται σε 100.

businessnews.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!