Πότε θα δηλώσουν κλίμακα εισφορών οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Την ερχόμενη Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου κι εφόσον το νομοσχέδιο ψηφιστεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου θα επιλέγουν ασφαλιστική κατηγορία ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι.

Η πλατφόρμα θα λειτουργήσει στον ψηφιακό ιστότοπο του ΕΦΚΑ – www.efka.gov.gr – και εκεί οι μη μισθωτοί θα επιλέξουν την κατηγορία στην οποία θα ενταχθούν για το 2020.

Στην συνέχεια και έως τις 20 Μαρτίου θα κληθούν να επιλέξουν την κλίμακα των ασφαλιστικών εισφορών που θα καταβάλουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου έως το τέλος του 2020.

Μετά την επιλογή της κατηγορίας των ασφαλιστικών εισφορών στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης θα προχωρήσει στην ανάρτηση των νέων ειδοποιητηρίων για της εισφορές του Ιανουαρίου 2020.

Καταληκτική ημερομηνία για την αποπληρωμή των νέων εισφορών είναι επίσης η Παρασκευή 20 Μαρτίου.

Στην συνέχεια κάθε μήνα θα εκδίδονται τα ειδοποιητήρια με τις εισφορές που έχουν επιλέξει οι επαγγελματίες. Τα ποσά των ασφαλιστικών εισφορών θα είναι πληρωτέα έως τα τέλη του επόμενου μήνα από τον μήνα που αφορούν.

ered.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!