Κατοικίες για millennials στην γειτονιά του Παπαστράτου στον Πειραιά

Επενδύσεις που θα ξεπεράσουν τα €250 εκατ. βρίσκονται στα... σκαριά στον Δήμο Πειραιά από τον Άγιο Νικόλα έως και τον Άγιο Διονύσιο σε περιοχές που μέχρι σήμερα θεωρούνταν "υποβαθμισμένες".

Η αστική ανάπλαση σημαντικών τμημάτων του δήμου αλλά και η ανάπτυξη του Πύργου Πειραιά και της "Ιπποδάμειας αγοράς" σε συνδυασμό με το master plan του ΟΛΠ στο λιμάνι γεννούν αισιοδοξία για αλλαγή σελίδας στον Πειραιά.

Οι επενδύσεις της Dimand, ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια για την ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού πάρκου, στις εγκαταστάσεις της ιστορικής καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτου» και τη δημιουργία τριών υπερσύγχρονων κτιρίων γραφείων, συνολικής επιφάνειας 65.000 τ.μ. με υπόγειους χώρους στάθμευσης. Η επένδυση στον Άγιο Διονύσιο, πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Grivalia και την EBRD. Η αστική ανάπλαση σημαντικών τμημάτων του Πειραιά, με σημείο αναφοράς τον «Άγιο Διονύσιο» και τις πρώην εγκαταστάσεις της καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος», υλοποιούνται ήδη ή πρόκειται να αρχίσουν να «τρέχουν» τους επόμενους μήνες.Στο πλαίσιο διεύρυνσης του προγράμματος, η DIMAND πρόκειται να υλοποιήσει τρία επιπλέον οικιστικά έργα, για τη κατασκευή 9.000 τ.μ., με 200 επιπλωμένα διαμερίσματα. Τα συγκροτήματα θα περιλαμβάνουν studios και μικρά διαμερίσματα των 60 τ.μ. τα οποία απευθύνονται στους 10.000 περίπου εργαζόμενους στο επιχειρηματικό πάρκο ξαναζωντανεύοντας την περιοχή προσδίδοντας της τα χαρακτηριστικά της πόλης που λειτουργεί όλο το 24ωρο όπου οι κάτοικοι της ζουν εργάζονται και διασκεδάζουν υλοποιώντας το βασικό όραμα της επένδυσης.

Η αστική ανάπλαση ολοκληρώνεται με τη δημιουργία του μουσείου καπνού, ενός αθλητικού κέντρου, ενός σκοπευτηρίου για τη ΓΓΑ και μιας παιδικής χαράς ως δωρεά των επενδυτών στην πόλη.

ered.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!