Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι θα ωφεληθούν το 2020;

Έξι κατηγορίες φορολογουμένων θα είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για το 2020, αρκεί όταν θα έρθει η ώρα της Εφορίας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη συμπλήρωση του πίνακα 2 του εντύπου Ε1 της δήλωσης.

Συγκεκριμένα στους κερδισμένους των νέων φορολογικών δηλώσεων περιλαμβάνονται:
  • Νέοι επαγγελματίες: Όσοι έκαναν έναρξη εργασιών για πρώτη φορά από 1/1/2017 και μετά θα απαλλαγούν από το τέλος επιτηδεύματος. Η απαλλαγή παρέχεται για πέντε χρόνια από την πρώτη έναρξη εργασιών.
  • Έμποροι 62 ετών. Εξαιρούνται από το τέλος επιτηδεύματος όσοι επιτηδευματίες απέχουν τρία χρόνια από τη συνταξιοδότησή τους. Ως έτος ηλικίας συνταξιοδότησης θεωρείται το 65ο.
  • Νέοι φορολογούμενοι: Όσοι αποκτούν εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα το ποσό της προκαταβολής φόρου, περιορίζεται στο 50% και όταν η προκαταβολή φόρου είναι μέχρι 30 ευρώ δεν βεβαιώνεται.
  • Μισθωτοί με «μπλοκάκι». Οι φορολογούμενοι αυτοί θα φορολογηθούν με την κλίμακα των μισθωτών - συνταξιούχων και θα δικαιούται την έκπτωση φόρου 1.900 - 2.100 ευρώ που οδηγεί σε έμμεσο αφορολόγητο.
  • Συνταξιούχοι 65 ετών και άνω: Για τους φορολογούμενους αυτούς τα τεκμήρια διαβίωσης μειώνονται κατά 30%. Συγκεκριμένα το συνολικό τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημά τους λαμβάνεται υπόψη μειωμένο κατά 30% και στον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος και στον υπολογισμό της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
  • Επιτηδευματίες που βρίσκονται σε αδράνεια: Όσοι έχουν ανενεργά μπλοκάκια γλιτώνουν από το τέλος επιτηδεύματος.


Πηγή: economy365.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!