Νέες πτήσεις με προορισμό την Ελλάδα από την Volotea

Με νέες πτήσεις προς ελληνικά αεροδρόμια από τις αρχές του 2020 η ισπανική low-cost αεροπορική εταιρεία, Volotea ενισχύει ακόμα περισσότερο την παρουσία της στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας σχετικά με την δημιουργία μιας νέας βάσης στο αεροδρόμιο της Λυών στην Γαλλία, η Volotea θα προσφέρει από την άνοιξη του 2020 πτήσεις προς 10 νέους προορισμούς στην Ευρώπη, ανάμεσά τους προς Αθήνα, Κέρκυρα, Ηράκλειο και Σαντορίνη.

Πιο συγκεκριμένα, για το πτητικό πλάνο του 2020 από την νέα βάση της Λυών έχουν προγραμματιστεί τα εξής δρομολόγια προς την Ελλάδα:
  • Νέο δρομολόγιο προς Αθήνα, κάθε Τετάρτη και Σάββατο, με πρώτη πτήση στις 13 Απριλίου
  • Νέο δρομολόγιο προς Κέρκυρα, κάθε Κυριακή (από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο) και κάθε Τρίτη και Κυριακή (από τον Ιούλιο ως και τον Αύγουστο), με πρώτη πτήση στις 13 Απριλίου
  • Νέο δρομολόγιο προς Ηράκλειο, κάθε Σάββατο, από τις 13 Απριλίου
  • Νέο δρομολόγιο προς Σαντορίνη, κάθε Τετάρτη (κατά αποκλειστικότητα για το συγκεκριμένο γαλλικό αεροδρόμιο) από τις 20 Απριλίου.

Όλες οι πτήσεις θα γίνουν με αεροσκάφη τύπου Airbus A319, το οποίο θεωρείται ως το πιο δημοφιλές και ασφαλές πολιτικό αεροσκάφος της ευρωπαϊκής αεροναυπηγικής. «Τα θετικά αποτελέσματα της Volotea μετά το άνοιγμα της βάσης μας στην Αθήνα, μας επέτρεψαν να επεκτείνουμε τη δραστηριότητά μας και να επιτύχουμε πληρότητες ρεκόρ κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών», δήλωσε ο Κάρλος Μουνιόθ, Ιδρυτής και CEO της Volotea, συμπληρώνοντας με νόημα σχετικά με την απόφαση της δημιουργίας βάσης και στην Λυών: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που θα ενδυναμώσουν την παρουσία της Volotea στην Γαλλία και μέσα στο νέο έτος θα ανοίξουμε την έκτη μας βάση επί γαλλικού εδάφους, στην Λυών. Αυτή η βάση θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε την ανάπτυξή μας στο αεροδρόμιο της Λυών με 10 νέους προορισμούς και να καλύψουμε τόσο τους ταξιδιώτες της πόλης όσο και της ευρύτερης περιοχής».

Με την προσθήκη αυτών των 10 νέων προορισμών (Αθήνα, Βενετία, Ηράκλειο, Κάννες, Κέρκυρα, Μάλαγα, Μπιλμπάο, Μπάρι, Σαντορίνη και Φάρο), ο συνολικός αριθμός των πτήσεων από την Λυών θα ανέλθει πλέον τους 18 (οι 6 κατά αποκλειστικότητα) και θα ανεβάσει την κρατήσεις της εταιρείας κατά 142% σε σχέση με το 2019.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις από τις αρχές Απριλίου του 2020 η Volotea θα γίνει η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης με βάση το πτητικό της δίκτυο (προορισμούς). Θεωρείται άλλωστε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ανεξάρτητες αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη, καθώς ιδρύθηκε πριν από 7 χρόνια (τον Μάρτιο του 2012) αλλά έχει καταγράψει εκπληκτικές επιδόσεις τόσο σε ρυθμούς ανάπτυξης όσο και στα οικονομικά στοιχεία της.

Από την Αθήνα η Volotea ξεκίνησε τις πτήσεις το 2015 και εγκαινίασε τη βάση της στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών το Μάιο 2018. Τον περασμένο μήνα συμπλήρωσε 1 εκατομμύριο επιβάτες (προς και από την ελληνική πρωτεύουσα) και γιόρτασε το επίτευγμα αυτό με μια ειδική εκδήλωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας, προσφέροντας στην εκατομμυριοστή επιβάτη ένα χρόνο δωρεάν πτήσεων!

emea.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!