Η Γερμανία γίνεται ο “παράδεισος” των κρυπτονομισμάτων με νέο νόμο

Σε “παράδεισο” μετατρέπεται η Γερμανία για την αγορά ψηφιακών νομισμάτων μετά την υπερψήφιση νομοσχεδίου που θα επιτρέπει – από το επόμενο έτος – σε τράπεζες να πωλούν και να αποθηκεύουν κρυπτονομίσματα.

Tο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε τροποποιεί μια ρήτρα στην τέταρτη οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η οποία επί του παρόντος απαγορεύει στις τράπεζες να ασχολούνται άμεσα με την κρυπτογράφηση. Τους επιτρέπει, με αυτόν τον τρόπο να πωλούν και να αποθηκεύουν νόμιμα κρυπτονομίσματα, όπως κάνουν, για παράδειγμα με μετοχές και ομόλογα, τόσο σε ιδιώτες όσο και σε θεσμικούς επενδυτές.

Ο νέος νόμος θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2020 και προκειμένου να μπορέσουν να τον “αξιοποιήσουν” οι τράπεζες που υπάρχουν στη χώρα θα πρέπει να κάνουν συγκεκριμένα “βήματα” και να λάβουν σχετική άδεια. Την ίδια στιγμή, άδεια χρειάζεται να εξασφαλίσουν και τα λεγόμενα “χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων”, όπως τα Binance και Kraken, εάν επιθυμούν να συνεχίσουν να λειτουργούν στη Γερμανία.

Νόμος – πρότυπο για όλη την Ευρώπη

Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου, αποτελεί ορόσημο για την υιοθέτηση των ψηφιακών νομισμάτων, ενώ τοποθετεί τη Γερμανία, την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, στην “πρώτη γραμμή” των εξελίξεων στον τομέα. “Η Γερμανία δείχνει το δρόμο στο θέμα της κανονιστικής ρύθμισης των κρυπτονομισμάτων …. Αυτό οδηγεί τους θεσμικούς επενδυτές στη Γερμανία, καθώς θέλουν ασφάλεια και κανονιστική ρύθμιση”, δήλωσε σχετικά ο Sven Hildebrandt, partner στη γερμανική DLC.

“Η Γερμανία είναι σε καλό δρόμο για να γίνει ένας παράδεισος για τα κρυπτονομίσματα”, συνέχισε ο Hildebrandt και πρόσθεσε ότι αυτό θα αποτελέσει πρότυπο για όλους τους άλλους νόμους που θα τεθούν σε ισχύ σε ευρωπαϊκό επίπεδο. “Η Γερμανία προωθεί την υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων και θέλει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο και στην Ευρώπη”.

Σημειώνεται ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση του νέου νόμου, εταιρείες άρχισαν να κάνουν σχέδια για επέκταση στη Γερμανία. Ήδη, η Crypto Storage, θυγατρική της ελβετικής Crypto Finance, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ανοίξει γραφείο στην Φρανκφούρτη.

startupper.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!