Alpha Bank: 140 χρόνια αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής ιστορίας και της ελληνικής κοινωνίας

Η πρώτη σελίδα της ιστορίας της Alpha Bank ξεκίνησε να γράφεται το 1879, όταν ο Ιωάννης Φ. Κωστόπουλος ίδρυσε στην Καλαμάτα τον «Εμπορικό Οίκο Ι.Φ. Κωστοπούλου», ο οποίος επεκτάθηκε γρήγορα στις τραπεζικές εργασίες και ιδίως στην αγορά συναλλάγματος.

140 χρόνια αργότερα, η Alpha Bank είναι μία από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές τράπεζες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με 394 καταστήματα στην Ελλάδα και δεκάδες ακόμα στο εξωτερικό, ενώ απασχολεί περισσότερους από 11.000 εργαζόμενους σε πέντε διαφορετικές χώρες.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της Alpha Bank ήταν πως όχι μόνο παρακολουθούσε διαχρονικά τις εξελίξεις και τις καινοτομίες που άλλαζαν τον κόσμο, αλλά ότι υιοθετούσε κάθε σύγχρονη ιδέα που συντελούσε στην εξέλιξή της και ταυτόχρονα είχε θετικό αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία.

Στη διάρκεια αυτών των χρόνων, συνέβησαν μεγάλες κοινωνικές και ιστορικές αλλαγές, πολλά σημαντικά γεγονότα, αλλά η Alpha Bank παρέμεινε πάντοτε για την Ελλάδα «σημείο αναφοράς», σταθερότητας και ανάπτυξης.

Σε ένα διάστημα που καλύπτει τρεις αιώνες, η Alpha Bank παρέμεινε πιστή στις σταθερές αξίες της πρωτοπορίας, της καινοτομίας, της εξέλιξης και της προόδου. Ήταν παρούσα όταν ξεκίνησε να εκπέμπει η τηλεόραση, όταν διατυπώθηκε η θεωρία της σχετικότητας και όταν, στις 20 Ιουλίου 1969, ο πρώτος άνθρωπος πάτησε το πόδι του στο φεγγάρι. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ήταν η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα, που έκανε εφικτή τη δυνατότητα τραπεζικών συναλλαγών από προσωπικό υπολογιστή.

Σήμερα, η Alpha Bank παραμένει «πυλώνας σταθερότητας» της ελληνικής επιχειρηματικότητας και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ποιοτικών και σύγχρονων χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Με την ίδια δυναμική, τις ίδιες αξίες και ακόμη περισσότερη αποφασιστικότητα, η Alpha Bank συνεχίζει αδιάκοπα τη μακρόχρονη πορεία της και προχωράει μπροστά, ατενίζοντας πάντοτε το μέλλον.

emea.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!