Ξεκλειδώνει το έργο για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Σκιάθο

Έτοιμη να προχωρήσει είναι μία ακόμα ξενοδοχειακή επένδυση, αυτή τη φορά στο νησί της Σκιάθου. Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έδωσε το «πράσινο» φως στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που αφορά την ανέγερση ξενοδοχείου δυναμικότητας 304 κλινών, κατηγορίας 5 αστέρων, στην περιοχή Αγία Ελένη στις Κουκουναριές της Σκιάθου. Φορέας υλοποίησης καθίσταται η εταιρεία ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ Α.Ε. (Όμιλος Δερβένη).

Η ΕΚΤΑΣΗ

Το πολυτελές κατάλυμα αναμένεται να κατασκευαστεί σε ακίνητο, το οποίο υπάγεται ιδιοκτησιακά σε δύο ξεχωριστές εταιρείες υπό τις επωνυμίες:

ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ Α.Ε. και ΝΟΤΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ Α.Ε.

Μία έκταση 48.089,67 τ.μ. ανήκει, ειδικότερα, στην εταιρεία ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ Α.Ε., ενώ η υπόλοιπη έκταση 44.186,58 τ.μ., στην εταιρεία ΝΟΤΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ Α.Ε. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει, η επενδύτρια εταιρεία θα μισθώσει από την έτερη επιχείρηση (σ.σ. ΝΟΤΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ Α.Ε.) την επιφάνεια που έχει εκείνη στην ιδιοκτησία της, προκειμένου σε ένα ενιαίο γήπεδο να γίνει το έργο.

Σημειώνεται, ότι επειδή η έκταση στην οποία θα πραγματοποιηθεί η επένδυση είναι μεγάλη, υπάρχουν κάποιες εκτάσεις που είναι χαρακτηρισμένες ως δασικές και αυτομάτως, άρα, προστατευόμενες. Εξ’ ου και προς πολεοδομική χρήση, εν τέλει, δίνεται μία επιφάνεια 37.040,60 τ.μ.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Όπως σημειώθηκε παραπάνω η ξενοδοχειακή μονάδα που θα ανεγερθεί θα είναι προδιαγραφών 5 αστέρων και θα εξυπηρετεί, κατά βάση, τον τουρισμό πολυτελείας. Σύμφωνα με το πλάνο που έχει εκπονηθεί, στο συγκρότημα θα κατασκευαστούν 4 ανεξάρτητες κτιριακές ενότητες και εγκαταστάσεις.

Ενδεικτικό του είδους του τουριστικού κοινού, το οποίο θέλει να προσελκύει το ξενοδοχείο, είναι το γεγονός ότι η μονάδα θα περιλαμβάνει συνολικά 9 πισίνες, από τις οποίες οι 8 θα συνίστανται υπαίθριες και η μία στεγασμένη. Τη στιγμή που στις 9 συνολικά αυτές πισίνες, οι 3 θα είναι κοινόχρηστες κι οι υπόλοιπες 6 προς ιδιωτική χρήση.

Για να φτάσουμε μέχρι την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, είχαν προηγηθεί νωρίτερα ουκ ολίγα βήματα. Το τελευταίο ήταν όταν περί τα τέλη Νοεμβρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε συνεδριάσει, έτσι ώστε να εξετάσει (σ.σ. κι εν τέλει να κρίνει θετικά) την ΜΠΕ για το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ Α.Ε.. Η έγκριση ήρθε ακριβώς στη συνεδρίαση της 26ης Νοεμβρίου, με το θέμα να αποτελεί το 14ο στην ατζέντα του Συμβουλίου.

Επόμενο βήμα για να ολοκληρωθεί στο απόλυτο η αδειοδοτική διαδικασία, είναι το «πράσινο» φως στους επενδυτές και από τις αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες, για την έκδοση της οικοδομικής άδειας. Όταν παρθεί κι αυτή, η εταιρεία θα είναι έτοιμη να προχωρήσει στην κατασκευαστική φάση του έργου.

biznes.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!