Τεχνογνωσία και ευκαιρίες για Startups “φέρνει” το CERN στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών

Μια εκδήλωση με μεγάλο ενδιαφέρον -και ευκαιρίες- για την startup σκηνή “έρχεται” την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 στην Πάτρα!

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών και το Knowledge Transfer Group του CERN και θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΠ (1ος όροφος), ώρα 10:30.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών επιλέχθηκε φέτος ως το Εθνικό Business Incubation Center (BIC) του CERN. Η αποστολή ενός BIC είναι να ενθαρρύνει τη μεταφορά και την εμπορευματοποίηση των τεχνολογιών του CERN προς τις Ελληνικές Startups. Επίσης, να αναζητά και να χρηματοδοτεί, στην χώρα του, startups οι οποίες αναπτύσσουν υψηλή τεχνολογία που θα μπορούσε να ενσωματωθεί στις ερευνητικές υποδομές του CERN.

Επιπλέον, κάθε BIC έχει ως αποστολή να βοηθήσει τις Startups, που είναι επιλέξιμες από τo CERN, να ωριμάσουν τα προϊόντα τους έτσι ώστε να γίνουν ανταγωνιστικά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η εν λόγω εκδήλωση γίνεται με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας αλλά και την παρουσίαση του ελληνικού BIC, και αποτελείται από τρία μέρη:
  • CERN Knowledge Transfer Group – BIC: To πρώτο μέρος της εκδCERήλωσης εστιάζει σε Startups και Entrepreneurs στο οποίο θα παρουσιαστεί ο βασικός ρόλος του CERN στην έρευνα και τεχνολογία, η μεταφορά τεχνογνωσίας του CERN στις startups και το ελληνικό BIC του CERN.
  • CERN Procurement Department: Το δεύτερο μέρος εστιάζει σε ΜΜΕ επιχειρήσεις όπου θα παρουσιαστούν το τμήμα προμηθειών του CERN, o τρόπος προμήθειας στο CERN & καλές πρακτικές σε θέματα συνεργασίας με το CERN.
  • B2B Συναντήσεις: Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν B2B Meetings με εκπροσώπους του CERN από το τμήμα προμηθειών ή/και από το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνογνωσία του CERN.

Τι είναι το Business Incubation Centre

Το Ελληνικό Business Incubation Centre (BIC) του CERN είναι ένα πρόγραμμα θερμοκοιτίδας που σχεδιάστηκε για να υποστηρίξει υψηλής Τεχνολογίας Entrepreneurs, Startups και Ερευνητές στην επιχειρηματική τους προσπάθεια, προσφέροντάς τους υπηρεσίες και τεχνολογίες του CERN για να αναπτύξουν καινοτόμα προϊόντα.

Όλοι οι υποψήφιοι για το Ελληνικό BIC του CERN θα λάβουν τεχνολογικές και επιχειρηματικές συμβουλές από εμπειρογνώμονες του CERN ή/και του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών.

Οι νικητές του προγράμματος θα λάβουν από το Ελληνικό BIC:
  • €30.000 χρηματοδότηση για την προστασία πνευματικών δικαιωμάτων, σχεδιασμού, προτυποποίησης, μελέτες αγοράς, υποδομές κλπ.
  • €10.000 χρηματοδότηση για επιχειρηματική/τεχνική υποστήριξη και υπηρεσίες θερμοκοιτίδας στους Entrepreneur,Startups και Ερευνητές
  • Πρόσβαση σε πιθανές χρηματοδοτικές πηγές μέσω των διασυνδέσεων του ΕΠΠ με venture capitalists, BIC Network και άλλες χρηματοδοτικούς φορείς

Επιπλέον οι νικητές θα επωφεληθούν μέσω του CERN λαμβάνοντας:
  • Τεχνικές συμβουλές και υπηρεσίες
  • Τεχνικές επισκέψεις στο CERN συνολικής διάρκειας 40 ωρών
  • Παροχή προνομιακής αδειοδότησης της πνευματικής ιδιοκτησίας (IP) του CERN

startupper.grΌλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!