Ζεσταίνεται η αγορά εμπορικών ακινήτων

Έντονο είναι το ενδιαφέρον για μικρότερους ή μεγαλύτερους διαγωνισμούς ακινήτων που «τρέχουν» το τελευταίο διάστημα καθώς όπως υποστηρίζουν άνθρωποι του χώρου λόγω της έλλειψης καλών και ποιοτικών εμπορικών ακινήτων οι επενδυτές καραδοκούν για να «χτυπήσουν» ένα καλό περιουσιακό στοιχείο που βγαίνει στην αγορά.

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η α' φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για τα τέσσερα ακίνητα που πουλάει η Prodea Investments.

Σε θέσεις «κλειδιά» και συγκεκριμένα στο κέντρο της Αθήνας η εταιρεία βγάζει στο «σφυρί» κτίρια γραφείων σε έναν διαγωνισμό που η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών λήγει την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια της α' φάσης 14 ενδιαφερόμενοι κατέθεσαν φάκελο με μη δεσμευτική προσφορά για τα τέσσερα ακίνητα των οποίων η αξία (book value) ανέρχεται σε περίπου €74 εκατ.

Οπως λένε οι ίδιες πηγές η τρέχουσα συγκυρία κρίνεται ιδιαίτερα καλή και το ενδιαφέρον τόσο από πλευράς Ελλήνων (όπως η Trastor) όσο και από πλευράς ξένων (όπως η Βrook Lane Capital) είναι έντονο.

Το πρώτο ακίνητο βρίσκεται απέναντι από τον Πύργο Αθηνών επί της Λεωφ. Μεσογείων 1 & Βασ. Σοφίας 118 είναι συνολικής επιφάνειας 8.641,76 τ.μ και το δεύτερο στην οδό Ακαδημίας 68 γωνία με Χαρ.Τρικούπη και Ζωοδόχου Πηγής συνολικής επιφάνειας 5.501 τ.μ. Παράλληλα, ο διαγωνισμός περιλαμβάνει το γνωστό κτίριο με τα «πράσινα τζάμια» στο Χαλάνδρι επί της Λεωφ. Κηφισίας 178 και Αγησιλάου συνολικής επιφάνειας 10.293, 42 τ.μ και ένα ακίνητο στην Λεωφ. Πειραιώς 74-76 στο ύψος του Μοσχάτου.

ered.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!