Αυτοί είναι οι μνηστήρες της Εθνικής Ασφαλιστικής

Με σχετικές εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής. Ξεκίνησε η νέα διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του 80% τουλάχιστον της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Εθνική Τράπεζα, με την υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για υποβολές κυρίως από private equity funds μεταξύ των οποίων η Lone Star, η CVC Capital και η εταιρεία ειδικού σκοπού I3CP η οποία λειτουργεί κάτω από την ομπρέλα της LCP.

Όπως δείχνουν οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, από την διαδικασία λάμπει δια της απουσίας της η Fairfax ενώ και η Fossun δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της, με την συμπεριφορά της το τελευταίο διάστημα να δημιουργεί ερωτηματικά.

Η αξιολόγηση των μη δεσμευτικών προσφορών θα ξεκινήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα και μέσα από αυτή θα κριθεί αν η διαδικασία θα προχωρήσει στην επόμενη φάση της κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών.

Θεωρητικά, η Εθνική θα πρέπει, με βάση τον «οδικό» χάρτη, που ενέκρινε η Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp), να έχει λάβει ως την 31η Δεκεμβρίου δεσμευτικές προσφορές και ως τις 28 Φεβρουαρίου 2020 να έχει υπογράψει σύμβαση αγοραπωλησίας για το 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Εναλλακτικά, εφόσον προκριθεί το σενάριο της διάθεσης μετοχών στο επενδυτικό κοινό (IPO ή SPO), θα πρέπει, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου, να έχει εγκριθεί το ενημερωτικό δελτίο για την είσοδο σε οργανωμένη αγορά με διάθεση, μέσω δημόσιας και ιδιωτικής τοποθέτησης, τουλάχιστον του 51% των μετοχών, που κατέχει, σήμερα, η Εθνική και ως τις 28 Φεβρουαρίου να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση.

Σε περίπτωση που οι μη δεσμευτικές προσφορές κριθούν μη ικανοποιητικές τότε θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία διάθεσης στο επενδυτικό κοινό των υφιστάμενων μετοχών.

emea.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!