StartupNow Forum: Ένα πολυσυνέδριο για την επιχειρηματικότητα

Το πολυσυνέδριο για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, που ξεκίνησε από την Ελευσίνα, επιστρέφει αναβαθμισμένο ανοίγοντας τις πύλες του στις 23 Οκτωβρίου 2019 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Το StartupNow Forum είναι χώρος συνάντησης και συνεργασίας για startups, νέους επιχειρηματίες, επενδυτές, εκπροσώπους εταιρειών, οργανισμών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αναζητούν νέες ευκαιρίες στο οικοσύστημα καινοτομίας και τεχνολογίας.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Athens Digital Lab του Δήμου Αθηναίων, τη Mantis Business Innovation και το Innovathens. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) υποστηρίζει την εκδήλωση ως Community Partner, ενώ παράλληλα διοργανώνει θεματικό workshop και συμμετέχει σε πάνελ συζήτησης.

Η Βαρβάρα Βασιλάκη, Σύμβουλος Καινοτομίας και Εθνικό Σημείο Επαφής στον Ορίζοντα 2020, συντονίζει θεματικό εργαστήριο (workshop) για την Οικονομία Διαμοιρασμού, ενώ ο Γιώργος Μέγας, Σύμβουλος Καινοτομίας και Συντονιστής του ελληνικού κόμβου του EIT Health, είναι ομιλητής στη θεματική «Επιταχυντές, Θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητας και χρηματοδοτικά προγράμματα για νεοφυείς επιχειρήσεις».

Το StartupNow Forum φιλοδοξεί να ξεχωρίσει και φέτος για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των εργασιών του, δίνοντας έμφαση στην επίτευξη πραγματικών επιχειρηματικών συμφωνιών.

80 Ομιλητές θα αναπτύξουν τις ιδέες τους σε 20 θεματικές ενότητες. Θα υπάρχει εκθεσιακός χώρος για Startups, Venture Capitals, Οργανισμούς και Μεγάλες Εταιρείες, ενώ θα πραγματοποιηθούν προκαθορισμένα 1:1 Business Meetings με τα παρακάτω σχήματα: startups με επενδυτές, startups με startups, startups με επιχειρήσεις. Η διαχείριση των συναντήσεων γίνεται ψηφιακά μέσα από Matchmaking App & Platform. Από τη διοργάνωση δεν θα λείπουν τα βραβεία StartupNow Awards.

Ειδικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το παράλληλο επιστημονικό συνέδριο GreenTech Symposium. Πρόκειται για ένα διαφορετικό επιστημονικό συνέδριο υπό την επιστημονική επιμέλεια της Μονάδας Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης του ΕΜΠ, που έχει ως στόχο να συνδέσει την ακαδημαϊκή κοινότητα με τον παραγωγικό ιστό της χώρας μας. Κατά τη διάρκειά του, θα παρουσιαστούν οι καινοτομίες Ελλήνων ερευνητών και των ελληνικών startups στους τομείς Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Διαχείρισης Απορριμμάτων, Έξυπνων Πόλεων, Νέων Προηγμένων Υλικών και Συστημάτων Ευφυούς Ελέγχου.

Το StartupNow Forum πραγματοποιείται σε συνεργασία με ποικίλους φορείς της επιχειρηματικής σκηνής της Ελλάδας: επενδυτικοί φορείς (VCs & Angel Investor Networks), ιδιωτικές εταιρείες, δημόσιοι φορείς, ακαδημαϊκά ιδρύματα και δομές υποστήριξης. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ESU Unit), ενώ τη δράση στηρίζουν σημαντικές μονάδες της ελληνικής οικονομίας όπως η Ανταποδοτική Ανακύκλωση, η Eurobank, ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια και ο όμιλος ΤΙΤΑΝ.

Το ΕΚΤ στο οικοσύστημα καινοτομίας

Το ΕΚΤ λειτουργεί ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» παρέχοντας μια σειρά ολοκληρωμένων υπηρεσιών στην ελληνική ερευνητική κοινότητα. Επιπλέον, το ΕΚΤ είναι συντονιστής του ελληνικού κόμβου του Enterprise Europe Network, που αποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στον χώρο της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το Enterprise Europe Network-Hellas είναι το μεγαλύτερο ελληνικό δίκτυο επιχειρηματικής υποστήριξης. Στηρίζει καινοτόμες και εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες αγορές και χρηματοδότηση, παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες για διαχείριση καινοτομίας και scaling up των επιχειρήσεων, ενημερώνει για ευρωπαϊκές πολιτικές και δίνει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαβουλεύσεις για μελλοντικές πρωτοβουλίες.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από ΕΚΤ, StartupNow Forum

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!