Grecotel: Επενδύσεις 60 εκατ. ευρώ σε ξενοδοχεία «τρίτης γενιάς»

Ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 60 εκατ. ευρώ εξήγγειλε ο Όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη (Grecotel), ο οποίος βάζει στο προσκήνιο τη δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων «τρίτης γενιάς». Σύμφωνα με πληροφορίες, το project των ξενοδοχείων «τρίτης γενιάς» θα υλοποιηθεί μέσα από την ανακαίνιση και την επέκταση υφιστάμενων συγκροτημάτων, που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας.

Τα χαρακτηριστικά των καταλυμάτων "τρίτης γενιάς" στην Ευρώπη

Τα ξενοδοχεία «τρίτης γενιάς» καθίστανται ουσιαστικά τα καταλύματα εκείνα, τα οποία διαθέτουν hi tech τεχνολογίες και μετασχηματίζονται σε αυτό, που στην Ευρώπη αποκαλείται «Smart Hotels». Μερικές από τις καινοτομίες, που συναντά κανείς στα «Έξυπνα Ξενοδοχεία» του εξωτερικού, είναι οι παρακάτω:

– Εμπειρίες επισκέπτη: Έμφαση στα δεδομένα (data) των επισκεπτών, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών κάθε ατόμου καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής.

– Χώρος στάθμευσης: Έξυπνοι αισθητήρες και εφαρμογές ξενοδοχείων που επιτρέψουν στους επισκέπτες, να κρατούν θέσεις στάθμευσης πριν από τις επισκέψεις τους στο κατάλυμα.

– Απομακρυσμένο check-in και check-out: Το να επιτρέπεται στους επισκέπτες να χρησιμοποιούν το smartphone τους για check-in και out.

– Mobile Room Keys: Μια εφαρμογή smartphone που παρέχει πρόσβαση στο δωμάτιο του επισκέπτη, μέσα από το κινητό του τηλέφωνο (σ.σ. περιβαλλοντικό αποτύπωμα με το τέλος χρήσης πλαστικής κάρτας).

– Υπηρεσία δωματίου (Room Service): Τα ξενοδοχεία μπορούν να προωθούν τις ειδοποιήσεις μενού στα smartphones των επισκεπτών, όταν εκείνοι βρίσκονται στα δωμάτιά τους, χρησιμοποιώντας έξυπνους αισθητήρες πληρότητας.

Οι επενδύσεις 62 εκ. ευρώ την τελευταία 3ετία 

Σημειώνεται, ότι η Grecotel έχει πραγματοποιήσει από το 2016 επενδύσεις για την αναβάθμιση ξενοδοχείων, κόστους 62 εκατ. ευρώ, ενισχύοντας για την ακρίβεια τις εγκαταστάσεις της σε Πελοπόννησο, Ρόδο, Κέρκυρα, Κρήτη, Χαλκιδική.

Ειδικότερα, τα τελευταία project αναβάθμισης της Grecotel αφορούσαν τα καταλύματα:
  • Corfu Imperial (Κέρκυρα)
  • Lux Me Daphnila Bay Dassia (Κέρκυρα)
  • Pella Beach (Χαλκιδική)
  • Casa Marron (πρώην Lakopetra Beach, Αχαΐα)
  • Lux Me White Palace (Ρέθυμνο)
  • Lux Me Rhodos (Ρόδος)

Πρωταγωνιστής ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη στην εγχώρια αγορά 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ICAP, ο Όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη ελέγχει το 4% της ελληνικής ξενοδοχειακής αγοράς, τοποθετούμενος αυτομάτως στην κορυφή της σχετικής λίστας. Ακόμα, η Grecotel διαθέτει συνολικά 32 μονάδες σε Κρήτη, Κέρκυρα, Μύκονο, Ρόδο, Κω, Αθήνα, Σούνιο, Πελοπόννησο, Χαλκιδική, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη. Τη στιγμή που την τελευταία 15ετία ο Όμιλος, έχει προχωρήσει σε τουριστικές επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, καθώς επίσης για την αναμόρφωση μερικών εξ’ αυτών.

Πηγή: bizness.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!