Έρχεται deal πολλών εκατομμυρίων για το ακίνητο της Deloitte στο Μαρούσι

Κι ενώ «τρέχουν» αυτή την στιγμή ουκ ολίγες διαγωνιστικές διαδικασίες για την πώληση μεγάλων αυτοτελών κτιρίων γραφείων ανά την Αθήνα, στα σκαριά φαίνεται ότι βρίσκεται μία ακόμη μεγάλη συμφωνία αρκετών εκατομμυρίων ευρώ για το εγχώριο real estate.

O λόγος για το μεγάλο ακίνητο της Deloitte στο Μαρούσι που φιλοξενεί τα γραφεία της εταιρείας, στο οποίο έχει αναρτηθεί «πωλητήριο» με πιθανότερο αγοραστή, κατά τις πληροφορίες, την Dromeus, η οποία είχε πρωτοδηλώσει το «παρών» στη χώρα μας ήδη από τις αρχές του περασμένου έτους με την πρώτη αγορά μέσω του Greco Fund, του επενδυτικού οχήματος που διαχειρίζεται με συνιδρυτές και managing partners τον κ. Αχιλλέα Ρισβά και τον κ. Σταύρο Αδαμόπουλο.

Έκτοτε, η Dromeus έχει προχωρήσει σε ουκ ολίγες κινήσεις στην αγορά επαγγελματικών ακινήτων στη χώρα μας, ενώ παράλληλα βρίσκεται σταθερά μεταξύ των ενδιαφερομένων για τους περισσότερους διαγωνισμούς μεγάλων ακινήτων η χαρτοφυλακίων επαγγελματικών ακινήτων που βγαίνουν προς πώληση.

Ενδεικτικά, η τελευταία αγορά αφορούσε τους γραφειακούς χώρους που πούλησε η Bain Capital στην οδό Όθωνος 6 στην πλατεία Συντάγματος, έναντι τιμήματος στα πέριξ των 13,5 εκατ. ευρώ με «ηχηρούς» μισθωτές όπως η EBRD, η McKinsey, το Βloomberg κ.α..

Τώρα, το τίμημα για το κτίριο της Deloitte που έχει μάλιστα και πλούσια ιστορία εκτιμάται από την αγορά ότι θα διαμορφωθεί σε επίπεδα άνω των 20 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για κτίριο επιφανείας 9.500 τ.μ. στο Μαρούσι, το οποίο περιλαμβάνει και συνεδριακούς χώρους παρέχει δυνατότητα εξυπηρέτησης 600 υπαλλήλων σε τρία επίπεδα. Το ακίνητο είναι από τα πλέον γνωστά του Αμαρουσίου, στην οδό Φραγκοκλησιάς και είχε αποκτηθεί το 2007 από εταιρεία ελεγχόμενη από τους ιδρυτές- συνεταίρους στην Ελλάδα της γνωστής εταιρείας ελεγκτών- συμβούλων επιχειρήσεων για τη μετατροπή του σε χώρο γραφείων και πολιτιστικού κέντρου.

Παλιότερα το κτίριο της Φραγκοκλησιάς στέγαζε για μία δεκαετία τον πρώτο πολυκινηματογράφο της Village στην Ελλάδα, από το 1997 έως το 2007, οπότε αποφασίστηκε να κλείσει και να πουληθεί αφού ήδη λειτουργούσε ο νέος μεγαλύτερος πολυκινηματογράφος Village στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens.

newmoney.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!