Γνωρίστε τις ομάδες του 9ου κύκλου επιτάχυνσης του OK!Thess

Με 11 ομάδες έτοιμες να αναπτύξουν την καινοτόμο επιχειρηματική τους ιδέα άρχισε ο 9ος κύκλος επιτάχυνσης του ΟΚ!Thess.

Το ενδιαφέρον για την καινοτομία και το επιχειρείν που μπορεί να παραχθεί μέσα από το οικοσύστημα του ΟΚ!Thess ήταν μεγάλο κατά τη διαδικασία του Open Call για την έναρξη του 9ου κύκλου του προγράμματος επιτάχυνσης.

Περισσότερες από 45 ομάδες έκαναν αίτηση για το πρόγραμμα του OK!Thess, από τις οποίες μετά την πρώτη αξιολόγηση, επιλέχθηκαν οι 18 για να παρακολουθήσουν το Bootcamp του OK!Thess, ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα εντατικών εργαστηρίων διάρκειας 25 ωρών.

Μετά από την ολοκλήρωση του Bootcamp, το οποίο πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος, οι ομάδες παρουσίασαν την ιδέα σε μια επιτροπή αξιολόγησης που αποτελούνταν από εκπροσώπους των εννέα φορέων της Θεσσαλονίκης που συμμετέχουν στο εγχείρημα του OK!Thess (Δήμος Θεσσαλονίκης, Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Διεθνές Πανεπιστήμιο, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος, Σύνδεσμος Εξαγωγέων, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος και Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης).

Οι επιχειρηματικές ιδέες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία σε σχέση με τον βαθμό καινοτομίας και την προοπτική οικονομικής ανάπτυξης επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στον 9ο κύκλο του προγράμματος επιτάχυνσης του OK!Thess.

Πρόκειται για 11 ομάδες με καινοτόμες προτάσεις στα πεδία του τουρισμού, του αθλητισμού, της ασφάλισης, του επιχειρηματικού λογισμικού και άλλων μορφών τεχνολογίας.

Οι ομάδες που έχουν επιλεγεί για το τρίμηνο πρόγραμμα επιτάχυνσης θα παρακολουθήσουν μια σειρά από υποχρεωτικά εξειδικευμένα εργαστήρια/ masterclasses σε θεμελιώδη θέματα επιχειρηματικότητας, εβδομαδιαίο coaching από έμπειρα στελέχη και mentoring από κορυφαίους επιχειρηματίες της περιοχής σχετικά με τις ανάγκες της κάθε ομάδας.

Από την αρχή της λειτουργίας του OK!Thess μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί οκτώ κύκλοι του προγράμματος επιτάχυνσης μέσω των οποίων έχουν λάβει υποστήριξη 68 επιχειρηματικές προσπάθειες. Από τις ιδέες που ωρίμασαν στο OK!Thess έχουν ξεκινήσει οικονομική δραστηριότητα οι 25 και κάποιες από αυτές έχουν πελάτες σε όλο τον κόσμο, ενώ 30 βρίσκονται ακόμη σε διαδικασία διερεύνησης. Ήδη έχουν δημιουργηθεί περισσότερες από 100 θέσεις εργασίας από εταιρείες που ξεκίνησαν τη δραστηριότητα τους ως ομάδες του OK!Thess.

Οι ομάδες που εντάσσονται στον 9ο κύκλο επιτάχυνσης του ΟΚ!Thess είναι:

1. Whiise: Μια εκπαιδευτική πλατφόρμα που στόχο έχει να βοηθήσει τους μουσικούς να επιταχύνουν την επαγγελματική τους εξέλιξη μέσα από επιλεγμένο online περιεχόμενο και αποκλειστικά masterclasses.

2. Creativehash: Μια κοινωνική πλατφόρμα με ολοκληρωμένες εξατομικευμένες δοκιμασίες που έχει στόχο να βοηθήσει ανθρώπους του δημιουργικού τομέα να αυτοβελτιωθούν, να αναπτύξουν το πορτφόλιό τους και να βρουν ευκολότερα εργασία.

3. Up For What: Πρόκειται για μια διαδικτυακή πλατφόρμα η οποία με την χρήση διαφόρων παραμέτρων βοηθάει τους χρήστες να αναζητήσουν εύκολα και γρήγορα την αθλητική δραστηριότητα που τους ενδιαφέρει.

4. Easybooks: Η εφαρμογή Εasybooks βοηθά μικρές και νεοφυείς επιχειρήσεις με λίγους εργαζόμενους και περιορισμένους πόρους, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση σε δυνατότητες πληροφοριακών συστημάτων, που μέχρι τώρα έχουν μόνο εταιρείες με ώριμες υποδομές.

5. REDOC: Ένα σύνολο εφαρμογών και βάσεων δεδομένων με στοιχεία ακινήτων, δικαιούχων και δικαιωμάτων που βοηθά διαχειριστές ακίνητης περιουσίας να οργανώσουν καλύτερα την πληροφορία και να επιταχύνουν την εργασία τους με τη χρήση μίας ειδικά σχεδιασμένης πλατφόρμας που χρησιμοποιεί τις σύγχρονες δυνατότητες των Cloud, BigData και IoT.

6. Smart Mobility Solutions: Προσφέρει λύσεις έξυπνης επικοινωνίας στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, της παραγωγής και κατανάλωσης ενέργειας με στόχο τη λήψη αυτόνομων αποφάσεων άμεσα και ορθολογικά με τη χρήση έξυπνων συσκευών (gateway) του διαδικτύου των αντικειμένων (ΙοΤ) και τη συστηματική αυτοματοποίηση διαδικασιών μέσω καινοτόμου πλατφόρμας.

7. Ιndima.gr: Οnline πλατφόρμα για τη συμπλήρωση φορολογικών δηλώσεων με τη βοήθεια του διαδικτύου και της τεχνολογίας που στόχο έχει να βοηθήσει τον Έλληνα φορολογούμενο να γλυτώσει πολύτιμο χρόνο.

8. INFOMAX: Διαδικτυακή πλατφόρμα σύγκρισης ασφάλισης υγείας για μια απλοποιημένη επιλογή των πλάνων ασφάλισης υγείας ώστε να έχουν οι καταναλωτές μία εξειδικευμένη υποστήριξη στο πρόγραμμα που έχουν επιλέξει.

9. Outdoorpoints: Οnline πλατφόρμα με χαρτογραφημένες όλες τις εταιρείες που παρέχουν υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι επισκέπτες θα μπορούν να βρουν άμεσα τη δραστηριότητα που ψάχνουν και να κάνουν online κράτηση ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

10. Ask4advice: Μια πλατφόρμα που μπορεί να βοηθήσει τους micro-influencers να κεφαλαιοποιήσουν την φήμη τους και να κάνουν one-on-one video συνεδρίες με fans τους.

11. Augmented Reality Travel Map: Ένα σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) για την online περιήγηση σε τουριστικούς προορισμούς και την αναζήτηση υπηρεσιών με βάση την τιμή, την απόσταση, την περίοδο και προσωπικών ενδιαφερόντων.


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!