«Βουτιά» στον ψηφιακό μετασχηματισμό κάνει το Startup Grind Athens

Το 1/3 των επαγγελμάτων απειλείται από τον αυτοματισμό της τεχνητής νοημοσύνης. Αλλά ταυτόχρονα η τεχνολογία δημιουργεί εντελώς νέα επαγγέλματα και ευκαιρίες.

Τι πρέπει να κάνουμε για να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας του μέλλοντος; Ποιες δεξιότητες πρέπει να αναπτύξουμε ώστε να φέρουμε προστιθέμενη αξία στον οργανισμό μας; Ποιες είναι οι καταλληλότερες στρατηγικές ψηφιακού μετασχηματισμού που πρέπει να υιοθετήσουν οι επιχειρηματικοί ηγέτες;

Σε όλα αυτά θα επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις το Startup Grind Athens, την Τρίτη 24/9 και ώρα 6 μ.μ. στον χώρο του be finnovative (Πειραιώς 74, Μοσχάτο).

Βασικός ομιλητής θα είναι ο Σωτήρης Συρμακέζης, ένας από τους ανθρώπους-κλειδιά σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού και ψηφιακής τραπεζικής στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στην εκδήλωση, ο κ. Συρμακέζης θα ανοίξει τα χαρτιά του για το επόμενο του project και θα μιλήσει για το νέο ακαδημαϊκό πρόγραμμα αφιερωμένο στο FinTech που ξεκινάει τον Οκτώβριο στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Λίγα λόγια για τον Σωτήρη Συρμακέζη

Ο Σωτήρης Συρμακέζης ήταν πρόσφατα, ο Chief Retail, Digital & Technology Officer στην Praxia Bank. Προηγουμένως εργάστηκε επί 2,5 χρόνια στη Eurobank, ως Γενικός Διευθυντής, Group Chief Digital & Technology Officer. Νωρίτερα είχε εργαστεί για 15,5 χρόνια στον Όμιλο Τράπεζας Πειραιώς ως Γενικός Διευθυντής Retail Banking (2012-2015), Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Electronic Business (2008-2012) και Διευθυντής Ηλεκτρονικής Τραπεζικής [winbank](2000-2008).

Έχει υπάρξει μέλος Διοικητικού Συμβουλίου πολλών εταιρειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Εγνατία Τράπεζα όπου εργάστηκε για 9 χρόνια, τα τελευταία 4 από τα οποία ως Chief Information Officer. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης και σύντομα ολοκληρώνει το Master in Technology and Innovation Management στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Περισσότερες πληροφορίες για το event, μπορείτε να βρείτε εδώ.

startupper.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!