Επενδυτές, επιχειρηματίες και πολιτικοί στο φετινό συνέδριο του Reload Greece

Tο συνέδριο του οργανισμού Reload Greece, RG Connect19, πραγματοποιείται το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στα γραφεία της Allen & Overy LLP στο Λονδίνο, σε συνεργασία με το London Business School, London School of Economics και το Κέντρο South East European Studies (SEESOX) του University of Oxford.

Με τίτλο «Greece Open For Business», το 6ο ετήσιο συνέδριο στοχεύει στην κινητοποίηση της διασποράς για την προώθηση καινοτόμων επενδύσεων στην Ελλάδα. Με τη συμμετοχή κορυφαίων διεθνών ομιλητών από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, τα Βαλκάνια, τα Η.Α.Ε και την Ιαπωνία πρακτικά σεμινάρια και ευκαιρίες δικτύωσης, το RG Connect19 είναι ο τόπος συνάντησης για την επιχειρηματική και επαγγελματική κοινότητα στο Λονδίνο. Το φετινό συνέδριο θα τρέξει με τρία ταυτόχρονα δρώμενα ‘CONNECT, LEARN και INSPIRE’.

Διακεκριμένοι ηγέτες και ειδικοί από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων επιχειρηματιών, επενδυτών, επαγγελματιών, ακαδημαϊκών και πολιτικών, θα μοιραστούν τις απόψεις και τις γνώσεις τους για σημαντικά θέματα που αφορούν το επιχειρείν και τις νέες τεχνολογίες. Ακολουθούν ενδεικτικά τα πάνελ ανά τομέα ενδιαφέροντος:

Επιχειρηματίες

The Day After the First Million – ο Κωνσταντίνος Γκούλας, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Delft University of Technology, ο οποίος έχει συν-παράγει την πρώτη προπέλα με τρισδιάστατη εκτύπωση και για την οποία κέρδισε μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες 2019, θα μοιραστεί συμβουλές για την εμπορευματοποίηση μιας ερευνητικής ιδέας μέσα από τη δική του εμπειρία, την καινοτομία και το ποιοι ήταν οι βασικοί συντελεστές στην επιτυχία του δικού του εγχειρήματος.

Circular Economy and Sustainability-Entomics – Ο Φώτης Φωτιάδης, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της βραβευμένης με την βιοτεχνολογία και νικητής του RG Challenge18, Entomics Biosystems, που μετασχηματίζει τα απόβλητα τροφίμων σε βιώσιμους, ανανεώσιμους πόρους με χρήση εντόμων, συζητά τις εμπειρίες του για την ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας.

Lessons Learned from a Greek Startup – Novoville, Έχουν ονομαστεί μία από τις 10 κορυφαίες GovTech startups στην Ευρώπη, μεταμορφώνοντας τη σχέση μεταξύ των πολιτών και των τοπικών αρχών τους. Στο RG Connect19 θα μοιραστούν τα μυστικά της επιτυχίας τους αλλά και τι θα έκαναν διαφορετικά αν ξεκινούσαν σήμερα.

Startup Pitches– startups από το δίκτυο του Reload Greece και άλλους διεθνείς επιταχυντές που δραστηριοποιούνται στο Λονδίνο θα παρουσιάσουν σε μια επιτροπή διακεκριμένων επενδυτών.

Επενδυτές

How Funds Source Deals – τρεις επιτυχημένοι Venture Capitalists, ο Ανδρέας Σταυρόπουλος, partner στην Threshold Ventures, ο Bruno Bolsens, partner στην Big Pi Ventures και η Neha Tanna, Principal στην Joyance Partners μοιράζονται τις εμπειρίες τους, που βρίσκουν επιχειρήσεις καθώς και χρήσιμες συμβουλές για νεοφυείς επιχειρήσεις ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στα κριτήρια των κορυφαίων VCs.

International Accelerators in London: Learning from Each Other– Εκπρόσωποι των οργανισμών TechIatalia από την Ιταλία, Campus Startup από την Ουγγαρία και του Advantage Austria της Αυστρίας, μοιράζονται τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες συνεργασίας που παρουσιάζονται για τους διεθνείς επιταχυντές στο Λονδίνο.

Επαγγελματίες

Role models leading the way to diversity and inclusion – Η Λιάνα Γούτα, Διευθύντρια Ενεργειακής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, η Φιλίππα Μιχάλη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Allianz Greece, και η Νίκη Σιροπούλου, Διευθύντρια του Singularityu Greece θα συζητήσουν για την ένταξη, την ισότητα και τη διαφορετικότητα στα εργασιακά, μοιράζοντας τις εμπειρίες τους στο ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και πως επιτυγχάνουν την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Scaling in Retail Business – Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Coffee Island, της 7ης μεγαλύτερης αλυσίδας καφέ στην Ευρώπη, μοιράζεται το ταξίδι της εταιρείας και τις σημαντικές εξελίξεις που οδήγησαν στην επέκταση του δικτύου τους σε νέες αγορές.

Greece as a Medical Destination – Κορυφαίοι Έλληνες Γιατροί από τους κλάδους της Τεχνητής Γονιμοποίησης και της Πλαστικής Χειρουργικής, όπως η Αλεξία Χατζηπαρασίδου (Embyolab), ο Κωνσταντίνος Πάντος (Genesis), ο Δημήτρης Δρακοτός (Art Surgery) και ο Γιώργος Κυβερνήτης εκπροσωπώντας τον αμιγώς τουριστικό τομέα, θα παρουσιάσουν χρήσιμα στοιχεία που έρχονται στο προσκήνιο με την ανάδειξη της Ελλάδας ως βασικό προορισμό στον ιατρικό τουρισμό.

Ακαδημαϊκοί

Current Trends and Future of Work – Ο Andrew Scott, Καθηγητής Οικονομικών στο Λονδίνο Business School και συγγραφέας του διεθνούς bestseller «Τα 100 χρόνια ζωής», συμμετέχει σε μια συζήτηση με θέμα το πώς η μακροβιότητα και οι νέες τεχνολογίες διαμορφώνουν το μέλλον της εργασίας και της απασχολησιμότητας με τη συμμετοχή του Καθηγητή Ρομποτικής Νικόλαου Μαυρίδη και της ΑΙ startup winning minds AI.

5G: Evolution or Revolution – ο Φώτης Καρώνης, Διευθυντής Επιχειρήσεων & δικτύου 5G στην BT Group και ο Ιωάννης Κωνσταντινίδης, Διευθυντής Στρατηγικής, Μετατροπής και Χονδρικής στον Όμιλο ΟΤΕ θα συζητήσουν για τους μύθους και τις αλήθειες που φέρνει το πολυσυζητημένο δίκτυο 5G στο μέλλον της επικοινωνίας, των επιστημών με τον Καθηγητή Στρατηγικής και Σύμβουλο Καινοτομίας Μιχάλη Ιακωβίδη, του London Business School.

Φορείς Χάραξης Πολιτικής

GreeceOpenforBusiness – Υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής και οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι συζητούν τις αλλαγές που η Ελλάδα εφαρμόζει για να γίνει πιο ανοιχτή για τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις. Οι ομιλητές είναι ο Ιωάννης Τσακίρης, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην Ελλάδα, αρμόδιος για τις Επενδύσεις και τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, ο Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Ελλάδας, αρμόδιος στον τομέα της Έρευνας και Τεχνολογίας και ο Γιώργος Χιούπης, Διευθυντής της FrontierEconomics και Πρόεδρος του ΔΣ του ReloadGreece.

Ο Μιχάλης Ιακωβίδης, Πρόεδρος του Sir Donald Gordon Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας στο London Business School, είπε «To RG Connect είναι ένα ξεχωριστό συνέδριο, το οποίο φέρνει κοντά επιτυχημένους Έλληνες επιχειρηματίες, τους πιο επίδοξους επιχειρηματίες της Ελληνικής διασποράς καθώς και εκείνους που ενδιαφέρονται για την Ελλάδα. Το συνέδριο του Reload Greece έχει εξελιχθεί από ένα απλό σημείο συνάντησης των ενδιαφερόμενων για την Ελληνική επιχειρηματικότητα, σε μια ανεκτίμητη εκδήλωση με εξαιρετικές συζητήσεις γύρω από νέες τεχνολογίες, αγορές, τάσεις και επιχειρηματικά μοντέλα.»

startupper.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!