Νέο φορολογικό μέτρο μείωσης φόρου σε όσους υλοποιούν ανακαίνιση των ακινήτων τους

Μια νέα ευκαιρία και κίνητρο σε όσους επιθυμούν την ανακαίνιση της κατοικίας τους, έρχεται να δώσει νέα φοροαπαλλαγή. Οι φορολογούμενοι που προχωρούν σε επισκευές ή ανακαίνιση των ακινήτων τους θα κερδίζουν έκπτωση φόρου για τα ποσά που θα δαπανούν. Το μέτρο αναμένεται, σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", να ενεργοποιηθεί από το 2020 και προβλέπει ότι το 40% της συνολικής δαπάνης για ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων θα εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα των φορολογουμένων. Το όφελος για τους ιδιοκτήτες ακινήτων θα είναι σημαντικό, καθώς με την εκκαθάριση της δήλωσής τους θα δουν μειωμένο τον φόρο που θα καλούνται να πληρώνουν για τα εισοδήματά τους ή ακόμα και να εισπράττουν επιστροφή φόρου σε περίπτωση που δεν προκύπτει φόρος εισοδήματος.

Για παράδειγμα φορολογούμενος με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα 25.000 ευρώ προχωρά σε εργασίες επισκευής και ανακαίνισης της οικίας του. Η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 10.000 ευρώ. Το 40% της δαπάνης δηλαδή ποσό 4.000 ευρώ, θα αφαιρεθούν από το φορολογητέο εισόδημα και άρα ο συγκεκριμένος φορολογούμενος θα φορολογηθεί για εισόδημα 21.000 ευρώ αντί για 25.000 ευρώ, με τη μείωση του φόρου να φτάνει τα 880 €.

Για να κερδίσει ο ιδιοκτήτης την έκπτωση φόρου θα πρέπει να λάβει τα αντίστοιχα φορολογικά παραστατικά, αποδείξεις και τιμολόγια από τους τεχνικούς που θα πραγματοποιήσουν τις εργασίες.

Απευθυνθείτε στους έμπειρους μηχανικούς της εταιρείας μας για να λάβετε μια προσφορά για την ανακαίνιση που επιθυμείτε για το χώρο σας
Κλικ ΕΔΩ για περισσότεραΌλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!