Στο 99% η ολοκλήρωση του αγωγού ΤΑΡ

Kατά 99% έχει ολοκληρωθεί το χερσαίο τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου Trans Adriatic Pipeline στην Ελλάδα, την Αλβανία και την Ιταλία.

Οι συγκολλήσεις, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, υπόκεινται αυτή την περίοδο σε αυτόματες δοκιμές προκειμένου να διασφαλιστεί ότι πληρούν τα εθνικά και διεθνή πρότυπα ασφαλείας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο αγωγός TAP θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την περιοχή της Κασπίας Θάλασσας στην Ευρώπη.

Με αφετηρία τα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας, όπου θα συνδέεται με τον αγωγό φυσικού αερίου Trans Anatolian Pipeline (TANAP), ο αγωγός TAP θα διασχίζει την Βόρεια Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική Θάλασσα για να καταλήξει στην Νότια Ιταλία, όπου θα συνδέεται με το ιταλικό δίκτυο μεταφοράς φυσικού αερίου με κατεύθυνση την Ευρώπη.

Ο Νότιος Διάδρομος Φυσικού Αερίου είναι ένα από τα πιο σύνθετα συστήματα αγωγών φυσικού αερίου που κατασκευάστηκαν ποτέ.
Με μήκος που υπερβαίνει τα 4.000 χλμ., θα διέρχεται από επτά χώρες και στην κατασκευή του θα συμμετάσχουν περισσότερες από δώδεκα κορυφαίες εταιρείες.

Η μετοχική σύνθεση του αγωγού TAP περιλαμβάνει τις εταιρείες BP (20%), SOCAR (20%), Snam (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) και Axpo (5%).

Πηγή: ΙΒΝΑ

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!