Τράπεζα Πειραιώς: Λύσεις "one stop shop" στην αγορά των ακινήτων

Ως κεντρικός ομιλητής στο δεύτερο Athens International Ιnvestment Synergies & Joint Ventures Forum που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνο-Ελβετικού Επιμελητηρίου, ο Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής του Group Real Estate του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate Γεώργιος Ι. Κορμάς αναφέρθηκε στη σημασία του real estate ως μοχλού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, στις προοπτικές του κλάδου καθώς και στις δυνατότητες της Πειραιώς Real Estate, ως διαχειριστή του μεγαλύτερου χαρτοφυλακίου ακινήτων στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση μετείχαν ως ομιλητές πρέσβεις επτά χωρών με εξωστρεφή επενδυτικό προσανατολισμό, εκπρόσωποι μεγάλων επαγγελματικών συνδέσμων και φορείς, μεταξύ των οποίων ΤΑΙΠΕΔ, ΟΛΘ, HELEXPO και Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο. Χαιρετισμό απηύθυναν ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Ν. Μελετίου και ο Προέδρος του Ελληνο- Ελβετικού Επιμελητηρίου, Ν. Σαμαράς.

Βασικές δραστηριότητες των υπηρεσιών της Πειραιώς Real Estate

Ο Γεώργιος Κορμάς έκανε μια σύντομη παρουσίαση των βασικών δραστηριοτήτων και των παρεχόμενων υπηρεσιών της Πειραιώς Real Estate της οποίας ηγείται, αναφέροντας ότι είναι σε θέση με αξιοπιστία να ανταποκριθεί στις ιδιαιτερότητες του ελληνικού real estate, οι οποίες αφορούν κατά κύριο λόγο χρονοβόρες διαδικασίες και γραφειοκρατία.

Η δυνατότητα λύσεων "one stop shop"

Τόνισε επίσης ότι η Τράπεζα Πειραιώς, ο μεγαλύτερος τραπεζικός Όμιλος της χώρας, μέσω του Group Real Estate και της ολιστικής προσέγγισης που έχει υιοθετήσει, λειτουργώντας με διαφάνεια και αξιοπιστία, μπορεί να αναδειχθεί ως ο καλύτερος "τοπικός συνεργάτης" σε διεθνείς επενδυτές που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην ελληνική αγορά του real estate. Παρέχει δε, τη δυνατότητα λύσεων "one stop shop" σε σχέση με το ακίνητο και το συνολικό κύκλο ζωής του, έχοντας ολοκληρωμένη οπτική της αγοράς μέσω της έμπειρης και εξειδικευμένης ομάδας στελεχών που διαθέτει και της ενεργής διαχείρισης ακίνητης περιουσίας που εφαρμόζει.

Ο Γεώργιος Κορμάς στη συνέχεια, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις σύγχρονες διεθνείς τάσεις και προκλήσεις του real estate καθώς και τις προοπτικές της εγχώριας αγοράς, στην οποία καταγράφονται ευνοϊκές συνθήκες λόγω της πολιτικής σταθερότητας και των προοπτικών οικονομικής ανάκαμψης, στοιχεία που τοποθετούν τη χώρα στο χάρτη επιλογών των διεθνών επενδυτών.

Τέλος, επισήμανε ότι παρά τις θετικές προοπτικές, η εγχώρια ζήτηση δεν έχει ανακάμψει με αποτέλεσμα την εξάρτηση της αγοράς ακινήτων από την εντυπωσιακή εισροή κεφαλαίων που προέρχεται από επενδυτές του εξωτερικού.

emea.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!