Μείωση φόρων και εισφορών στο 55% του εισοδήματος

Η δραστική μείωση της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης (φόροι και εισφορές) των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών είναι ο βασικός στόχος του φορολογικού νομοσχεδίου που θα καταθέσει σύντομα προς ψήφιση η κυβέρνηση, αναφέρει η "Καθημερινή".

Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών οι αλλαγές που θα επέλθουν στη φορολογική κλίμακα αλλά και με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, το ποσό που θα πηγαίνει στην Εφορία και στα Ταμεία θα περιοριστεί στο 55%-60% στα επόμενα δύο χρόνια, από το 70%-75% σήμερα. Η υπερφορολόγηση των τελευταίων ετών ήταν και ο λόγος που χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες αναγκάστηκαν να βρουν άλλους τρόπους να αμείβονται ή να συστήσουν ΙΚΕ για να γλυτώσουν από τους εξωπραγματικούς συντελεστές που έχουν τα φυσικά πρόσωπα.

Σημειώνεται ότι ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής για τα φυσικά πρόσωπα ανέρχεται στο 45% και επιβάλλεται στα εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ, ενώ στις επιχειρήσεις ο συντελεστής σήμερα ανέρχεται στο 28%. Και ο φόρος στα διανεμόμενα κέρδη στο 10%. Σύμφωνα με φοροτεχνικούς, η μείωση των συντελεστών είναι επιβεβλημένη, καθώς η ισχύουσα κατάσταση οδηγεί σε έξαρση της φοροδιαφυγής και στο κλείσιμο επιχειρήσεων.

capital.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!