Κάτω από το 2% το δεκαετές ομόλογο -Νέο ιστορικό ρεκόρ

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έσπασε το φράγμα του 2% και υποχώρησε σε νέο ιστορικό ρεκόρ (1,994%) κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η απόδοση του ομολόγου κυμαινόταν στο 1,999% νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης. Τόσο το θετικό κλίμα που επικρατεί σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, όσο και η αυξημένη ζήτηση των επενδυτών για ελληνικά ομόλογα τροφοδότησαν το ράλι στη δευτερογενή αγορά. Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι αποδόσεις σχεδόν όλων των ομολόγων να σημειώσουν σημαντική υποχώρηση.

Οι επενδυτές φαίνεται να προεξοφλούν την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, σημειώνει το ΑΠΕ, καθώς και την επαναφορά των ελληνικών κρατικών ομολόγων στη λεγόμενη επενδυτική βαθμίδα (investment grade) στο τέλος του έτους ή στις αρχές του 2020.

Σημαντική υποχώρηση του 7ετούς ομολόγου

Η απόδοση του 5ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 1,03%, ενώ σημαντική υποχώρηση καταγράφει και η απόδοση του νέου 7ετούς ομολόγου, το οποίο εκδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Η απόδοσή του κυμαίνεται πλέον στο 1,58% από το το 1,9% που ήταν κατά την έκδοση του.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 44 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 23 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 10ετες ομόλογο, με 22 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε στο 2,004% από 2,09% την Τρίτη, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση -0,38% να διαμορφωθεί στο 2,38% από χθες.

kerdos.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!