Νέο πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης σε τουρισμό και εστίαση

Την έναρξη των εγγραφών στα εκπαιδευτικά προγράμματα τουρισμού και εστίασης για το έτος 2019 - 2020, που υλοποιούνται σύμφωνα με το γερμανικό πρότυπο της Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, ανακοινώνει το εκπαιδευτικό κέντρο DUAL Hellas.

Πρόκειται για προγράμματα, την ευθύνη των οποίων φέρει το DUAL Hellas, που ίδρυσε, πέρυσι, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο ανάπτυξης δράσεων εκπαίδευσης και επιμόρφωσης ανθρώπινου δυναμικού, που ενδιαφέρεται να οικοδομήσει μια στέρεη και σίγουρη καριέρα στον τουρισμό και στην εστίαση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις ειδικότητες:
(α) ξενοδοχοϋπάλληλος
(β) ειδικός/-η εστιατορίου
(γ) μάγειρας - μαγείρισσα


Η εκπαίδευση περιλαμβάνει θεωρητική και εργαστηριακή κατάρτιση διάρκειας πέντε μηνών κατ' έτος (Νοέμβριος - Μάρτιος) και υποχρεωτική ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση έξι μηνών κατ' έτος (Απρίλιος - Οκτώβριος). Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Απρίλιο άρχισε η θερινή ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση για όλους τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα της περιόδου 2018 - 2019.

Κατά τη διάρκεια της συνολικά τριετούς εκπαίδευσης, που ακολουθεί το γερμανικό πρότυπο της διττής επαγγελματικής εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν τις απαραίτητες γνώσεις και καλλιεργούν τις δεξιότητες και ικανότητες που απαιτούνται, ώστε να γίνουν τα αυριανά στελέχη στο ελληνικό τουριστικό γίγνεσθαι.

Ο συνδυασμός της θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης, που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού κέντρου DUAL Hellas σε πραγματικούς χώρους εργασίας αφού στεγάζεται στο ξενοδοχείο Palmyra Beach Hotel στη Γλυφάδα με την ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση σε 4* και 5* ξενοδοχεία των μεγαλύτερων τουριστικών ξενοδοχειακών ομίλων, επιτρέπει στους συμμετέχοντες να εκπαιδευτούν άρτια και να αποτελέσουν το προσωπικό, που θα στελεχώσει θέσεις υψηλής ζήτησης εντός της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας.

Σημειώνεται ότι κατά την εξάμηνη κατ' έτος ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση σε συνεργαζόμενες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, οι εκπαιδευόμενοι εργάζονται με πλήρη μισθό, ασφάλιση και εργασιακά δικαιώματα. Έτσι οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν επαγγελματική εμπειρία και συνείδηση από το πρώτο έτος της εκπαίδευσής τους.

Μετά το πέρας της τριετούς εκπαίδευσής τους, οι εκπαιδευόμενοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις γραπτές, προφορικές και πρακτικές εξετάσεις, προκειμένου να λάβουν πιστοποιητικό Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης αναγνωρισμένο από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK), που χορηγεί το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Το εκπαιδευτικό κέντρο DUAL Hellas προσφέρει επίσης και προγράμματα μετεκπαίδευσης στις παραπάνω τρεις ειδικότητες. Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται σε όσους έχουν ολοκληρώσει διετείς σπουδές ή που έχουν αποδεδειγμένη προϋπηρεσία σε αντίστοιχες ειδικότητες.

Το «Έτος Μετεκπαίδευσης» ακολουθεί το γερμανικό πρότυπο της διττής επαγγελματικής εκπαίδευσης και συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή με την ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση, ενώ οι συμμετέχοντες μπορούν και αυτοί να συμμετάσχουν στις εξετάσεις, προκειμένου να λάβουν πιστοποιητικό διττής επαγγελματικής εκπαίδευσης αναγνωρισμένο από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK), που χορηγεί το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Οι απόφοιτοι, κατά κανόνα, συνεχίζουν να εργάζονται στις επιχειρήσεις που εκπαιδεύτηκαν, ενώ είναι και περιζήτητοι επαγγελματίες στον κλάδο τους.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί για πληροφορίες σχετικά με τα ανωτέρω προγράμματα εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης να απευθύνεται στα τηλ. 217 000 2030 και 210 64 19 000, E-Mail: info@dual.com.gr, καθώς και να ανατρέχει στην ιστοσελίδα: www.dual.com.gr 
 
ered.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!