Τα “έξυπνα” ηχεία θα ξεπεράσουν τα tablets έως το 2021

Εξαιρετική δυναμική επιδεικνύει η αγορά των “έξυπνων” ηχείων, που λειτουργούν ως ψηφιακοί βοηθοί, όπως το Google Home, το Echo της Amazon ή το HomePod της Apple. Τη δυναμική αυτή υποδηλώνει το γεγονός ότι αυτού του είδους οι συσκευές αναμένεται, έως το 2021, να ξεπεράσουν την εγκατεστημένη βάση των tablets σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η αγορά των “έξυπνων” ηχείων, σύμφωνα με report της εταιρείας Canalys, θα αυξηθεί φέτος κατά 82% και από τα 114 εκατ. συσκευές το 2018 να φθάσει τα 207,9 εκατ. συσκευές φέτος, αριθμός ο οποίος αναμένεται να διευρυνθεί στα 600 εκατ. “έξυπνα” ηχεία έως το 2021. Μάλιστα, η εκτίμηση είναι ότι ο χώρος των “έξυπνων” ηχείων θα συνεχίσει να σημειώνει εκρηκτική αύξηση τα επόμενα χρόνια σε όλο τον κόσμο.

Το 2018 ήταν το καθοριστικό έτος για την υιοθέτηση των “έξυπνων” ηχείων. H αγορά των smart speakers έδειξε τη δυναμική της ήδη από το 2018, οπότε πέτυχε τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης από οποιαδήποτε άλλη κατηγορία καταναλωτικών προϊόντων τεχνολογίας, ακόμη και από δημοφιλείς νέες τεχνολογίες, όπως η Εικονική και η Επαυξημένη Πραγματικότητα ή το mobile. Πάντως, μια παγκόσμια τάση, που εντοπίζουν οι αναλυτές της Canalys, είναι ότι, ενώ η υιοθέτηση των “έξυπνων” ηχείων για οικιακή χρήση από τους καταναλωτές είναι ταχύτατη, δεν συμβαίνει το ίδιο με τη διείσδυση σε εμπορικό επίπεδο.
Ηγέτιδες δυνάμεις

Στις ΗΠΑ, που διαθέτουν την πιο “ώριμη” αγορά για smart speakers, παγκοσμίως και τη μεγαλύτερη εγκατεστημένη βάση χρηστών, οι πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν κατά 46% φέτος φθάνοντας στα 90 εκατ. συσκευές, αντιπροσωπεύοντας ποσοστό 42,2% της συνολικής αγοράς. Η υψηλή διείσδυση της ευρυζωνικότητας, η έντονη δυναμική για την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και η μείωση των φραγμών σε επίπεδο τιμών, είναι οι παράγοντες που τροφοδοτούν την ανάπτυξη της αμερικανικής αγοράς smart speakers. Στις δε ασιατικές χώρες, η ανάπτυξη θα είναι ακόμη ταχύτερη κατά το τρέχον έτος: στην Κίνα το πρόσημο θα είναι θετικό κατά 166%, με τις πωλήσεις να αυξάνονται στα 59,9 εκατ. συσκευές. Στη Νότια Κορέα η ποσοστιαία ανάπτυξη θα είναι της τάξης του 132%, ενώ στην Ιαπωνία η άνοδος θα κινηθεί στα επίπεδα του 131%.

Η αγορά των “έξυπνων” ηχείων στον Καναδά αναμένεται να ενισχυθεί κατά 80%, στη Γερμανία ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι 49%, ενώ στην Αυστραλία 47%.

sepe.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!