Τα επόμενα iPhone 5G, θα γράφουν "Made by Huawei";

Η μέχρι στιγμής καθυστέρηση της Apple να παρουσιάσει ένα 5G μοντέλο, όπως δείχνουν τα πράγματα την σπρώχνει στην αγκαλιά της Huawei, η οποία σκέφτεται πολύ σοβαρά να αλλάξει την στρατηγική της και να προμηθεύσει με ολοκληρωμένα και μόντεμ 5G τον μεγάλο ανταγωνιστή της.

Μέχρι τώρα η Huawei δεν μας έχει συνηθίσει να προμηθεύει με ολοκληρωμένα άλλους κατασκευαστές και μια πώληση στην Apple θα σηματοδοτήσει μια τεράστια αλλαγή στην στρατηγική της εταιρείας, ενώ ταυτόχρονα θα βάλει ένα πολύ μεγάλο εμπόδιο στις Qualcomm και Intel.

Με την πώληση μόντεμ 5G στην Apple, εάν αυτή ολοκληρωθεί, η Huawei θα μπει με τον πιο εμφατικό τρόπο στην αγορά των ΗΠΑ, από την οποία έχει αποκλειστεί ακριβώς για την 5G τεχνολογία της και την αμερικανική κυβέρνηση να την κατηγορεί για κατασκοπία, χωρίς ακόμα να έχει παρουσιάσει έστω και μια απόδειξη για τους ισχυρισμούς αυτούς. Αυτή τη στιγμή η Huawei βρίσκεται στην κορυφή των εξελίξεων της τεχνολογίας 5G και αν και βρίσκεται σχετικά λίγα χρόνια στην αγορά, θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές smartphones στον κόσμο και παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία δικτύων. Μέχρι στιγμής η Huawei έχει ήδη παρουσιάσει ένα οικιακό 5G modem, ενώ έχει έτοιμο και το δικό της 5G smartphone.

Σε συνέντευξη του σε αμερικανικό δίκτυο ο ιδρυτής της Huawei και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Ren Zhengfei, δήλωσε πως η εταιρεία του εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να πουλήσει τσιπ 5G στην Apple "Είμαστε ανοιχτοί σε μια τέτοια συνεργασία με την Apple" δήλωσε ο Zhengfei ο οποίος ανέφερε πως θα μπορούσαν να σκεφτούν ακόμα και την πώληση κεντρικών επεξεργαστών, όμως κάτι τέτοιο θα ήταν απίθανο καθώς η Apple έχει τους δικούς της επεξεργαστές. Η στροφή της αμερικανικής εταιρείας προς την Huawei έρχεται σαν αποτέλεσμα των νομικών διαμαχών που έχει με την Qualcomm σχετικά με διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Η Qualcomm έχει έτοιμο το δικό της 5G modem όμως η Apple δεν θέλει να συνεργαστεί άλλο μαζί της, ενώ η Intel που είναι η δεύτερη εταιρεία που προμηθεύει την Apple με ολοκληρωμένα κυκλώματα, δεν έχει ακόμα δείξει την δική της 5G πρόταση. Αυτό σημαίνει πως η Huawei είναι η μόνη βιώσιμη λύση για την Apple αν θέλει να παρουσιάσει φέτος ένα 5G smartphone.

Οι αναφορές του Zhengfei για την Apple δεν σταμάτησαν όμως μόνο εκεί, καθώς την χαρακτήρισε "μεγάλη εταιρεία" ενώ δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του Steve Jobs, τον οποίο και χαρακτήρισε "σπουδαίο άνθρωπο". "Κύριος. Η δουλειά του ήταν εξαιρετική, όχι επειδή δημιούργησε την Apple αλλά επειδή δημιούργησε μια ολόκληρη εποχή, την εποχή του mobile internet. Λέγοντας ότι απλά ήταν θαυμάσιος είναι μια υποτίμηση. Νομίζω ήταν εξαιρετικός", ενώ όπως δήλωσε, όταν ανακοινώθηκε ο θάνατος του ιδρυτή της Apple, στην Huawei είχαν κρατήσει ενός λεπτού σιγή μετά από προτροπή της κόρης του που ήταν οπαδός του.

emea.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!