Έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του το Moxy Hotel του Ομίλου Marriot στην Πάτρα

Έτοιμο να παραδοθεί στο πατρινό κοινό είναι το Moxy Hotel, επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, σε συνέχεια του επενδυτικού ρεύματος που αφορά τον τουριστικό τομέα στη χώρα μας. Το νέο ξενοδοχείο του αμερικανικού ομίλου Marriot θα ανοίξει τις πύλες του στην οδό, όπου μέχρι πρότινος βρισκόταν το εγκαταλελειμμένο μεν, ιστορικό δε για την αχαϊκή πρωτεύουσα, ξενοδοχείο «Μορέας».

Η Marriot έχει πλούσια δράση στην Ελλάδα, καθώς επενδύει με μεγάλα brand name στη χώρα μας, όπως ενδεικτικά καθίστανται τα παρακάτω: Το Blue Palace στην Κρήτη, το King George και η Μεγάλη Βρεταννία στην Αθήνα, το Santa Marina στη Μύκονο, το Mystique στη Σαντορίνη, το Domes στην Ελούντα κτλ.

Το κτίριο του πάλαι ποτέ Μορέα επί της Ηρώων Πολυτεχνείου στην Πάτρα εξαγοράστηκε τον Δεκέμβριο του 2016 από την «ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕΕΑ» (σ.σ. Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία), τη θυγατρική δηλαδή Real Estate εταιρεία της Εθνικής Τράπεζας. Λίγους μήνες μετά και για την ακρίβεια τον Ιούλιο του 2017, υπεγράφη η συμφωνία με τον όμιλο Marriot για το brand name «Moxy».

Η νέα ξενοδοχειακή μονάδα θα αποτελείται από 116 πολυτελή δωμάτια, εφάμιλλα της φήμης που ακολουθεί εδώ και χρόνια τη Marriot International. Το κόστος της επένδυσης ανήλθε στα 6 εκατ. ευρώ, ενώ τις εργασίες ανακατασκευής ανέλαβε και διεκπεραίωσε η εταιρεία «Ελίν Τεχνική». Επισημαίνεται, ότι τη διαχείριση του Moxy Hotel έχουν αναλάβει από κοινού η Shaner Italia (θυγατρική του αμερικανικού ομίλου «The Shaner Hotel Group», που δραστηριοποιείται με 50 ξενοδοχεία σε ΗΠΑ, Ιταλία, Μπαχάμες), καθώς κι η ελληνική Cs Hospitality.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί, πως η Cs Hospitality συνιστά επίσημο και εγκεκριμένο συνεργάτη της Marriot στον ξενοδοχειακό τομέα, κάτι που σημαίνει πως ο αμερικανικός όμιλος εμπλέκεται έμμεσα και στη διαχείριση του Moxy στην Πάτρα, μέσω της παρουσίας της συγκεκριμένης ελληνικής εταιρείας σ’ αυτό.

του Χρήστου Δημόπουλου
bizness.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!