Χωράνε νέες και "μοντέρνες" τράπεζες στην Ελλάδα σήμερα;

Σε μια εποχή μετά από μια δεκαετή πρωτοφανή κρίση για την ελληνική οικονομία τίθεται ακόμη το ερώτημα κατά πόσο υπάρχει χώρος για νέες μικρές τράπεζες, άγνωστες στο ευρύ κοινό!

Όπως αναφέρει στο EMEAgr στέλεχος με μεγάλη εμπειρία σε διεθνή και εγχώρια τραπεζικά ζητήματα, με αφορμή την προσπάθεια εισόδου στην τραπεζική αγορά νέων παικτών όπως π.χ. η Praxia Bank, είναι εξαιρετικά δύσκολο σήμερα ιδιώτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εμπιστευθούν τα χρήματα τους σε νέους παίκτες, εκτός των ήδη υπαρχόντων.

Αυτό βέβαια ενδέχεται να αλλάξει σταδιακά με την προϋπόθεση ότι η οικονομία θα αποκτήσει βιώσιμους αναπτυξιακούς ρυθμούς που θα κρατήσουν για χρόνια και θα κάνουν τους επενδυτές, από το εξωτερικό, να πιστέψουν στην Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίζουν στελέχη της τραπεζικής αγοράς, η είσοδος νέων παικτών, ειδικότερα στον τομέα της λιανικής τραπεζικής και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων είναι ένα αρκετά δύσκολο εγχείρημα που απαιτεί πολλά κεφάλαια, έμπειρα στελέχη και οπωσδήποτε ένα δίκτυο, έστω και μικρό σε αριθμό, φυσικών υποκαταστημάτων.

emea.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!