Google: Σχεδιάζει επένδυση 690 εκατ. δολαρίων στη Δανία

Tην κατασκευής ενός νέου data center, συνολικού ύψους επένδυσης 690 εκατ. δολαρίων, στον δήμο Φρεντερίκια της Δανίας, σχεδιάζει η θυγατρική της Alphabet, Google, σύμφωνα με τη δανέζικη μονάδα του τεχνολογικού κολοσσού.

Mε βάση τα σχέδια της Google, το νέο κέντρο δεδομένων της εταιρείας στην Φρεντερίκια, μετά την ολοκλήρωσή του το 2021, θα απασχολεί συνολικά 150 έως 200 υπαλλήλους.

Σημειώνεται ότι πέρυσι η Google προέβη στην αγορά ενός ακόμη οικοπέδου στη Δανία, στην πόλη Άαμπενραα, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο data center που προγραμματίζει να υλοποιήσει εκεί η Apple Inc, ενώ κέντρο δεδομένων στη χώρα σχεδιάζει να αναπτύξει και το Facebook.

Παράλληλα, η Google ανέφερε ότι σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί ενεργά τις νέες ευκαιρίες για “πράσινες” επενδύσεις που παρουσιάζει η δανέζικη αγορά και αξιολογεί ορισμένα εγχώρια και υπεράκτια projects αιολικής και ηλιακής ενέργειας, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Δανία “φιλοξενεί” σημαντικούς παίκτες του τομέα αιολικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων της εταιρείας κατασκευής ανεμογεννητριών Vestas Wind Systems και της εταιρείας ανάπτυξης υπεράκτιων αιολικών πάρκων Orsted.

H κίνηση αυτή εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της Google να ενισχύσει την παρουσία της στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο η εταιρεία ανακοίνωσε πως έχει υπογράψει 10ετή συμφωνία για την αγορά ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές από τρία νέα αιολικά πάρκα που κατασκευάζονται στη Φινλανδία προκειμένου να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες ενός από τα κέντρα δεδομένων της.

emea.gr