Νέος ιδιοκτήτης στο κτίριο της Ελευθεροτυπίας

Η εταιρεία Value Τουριστική, θυγατρική κατά 100% της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Dimand απέκτησε το κτήριο της πρώην έδρας της εφημερίδας Ελευθεροτυπία στο Νέο Κόσμο, μέσω πλειστηριασμού που πραγματοποιήθηκε.

Η εν λόγω εταιρεία υπήρξε ο μοναδικός πλειοδότης για το κτήριο που αναπτύσσεται σε πρώτο, δεύτερο υπόγειο, ισόγειο, έξι ορόφους και δώμα να έχει συνολική επιφάνεια 14.427,41 τ.μ. Βρίσκεται σε οικόπεδο 3,2 στρεμμάτων στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Ηλία Ηλιού-Δεινοστράτους-Μίνωος και Πυθέου στη θέση Άγιος Ιωάννης Ξάχωνες.

Το τίμημα (είχε οριστεί ως ελάχιστο) έναντι του οποίου άλλαξε χέρια διαμορφώθηκε σε 10.885.871 ευρώ.

Ο αγοραστής

Στην θυγατρική εταιρεία της Dimand πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Παναγιώτης Παναγιωτίδης (Γενικός Διευθυντής της Dimand), ενώ μέλος του δ.σ. αυτής είναι ο Δημήτρης Ανδριόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος της Dimand).

Τα σχέδια της Value Τουριστική περιλαμβάνουν, όπως αναφέρουν οι αποκλειστικές πληροφορίες του Capital.gr, εναλλακτικά σενάρια αξιοποίησης, όπως η ανάπτυξη σύμμεικτης χρήσης κατοικίας-φιλοξενίας, γραφείων και καταστημάτων. Κι αυτό διότι, κατά πληροφορίες, στο ακίνητο υπάρχουν πολεοδομικοί περιορισμοί που δεν επιτρέπουν την μετατροπή του σε ξενοδοχείο με δυναμικότητα άνω των 50 δωματίων.

Το προσύμφωνο

Την αξιοποίηση του ακινήτου, όπως προκύπτει από ανακοίνωση, θα πραγματοποιήσουν από κοινού η Dimand με την Grivalia, με την τελευταία να έχει υπογράψει προσύμφωνο για την απόκτηση μετοχών της Value ξενοδοχειακή.

"Η Giivalia Properties ανακοινώνει την υπογραφή προσυμφώνου για την απόκτηση μετοχών της εταιρείας με την επωνυμία Value Τουριστική.

Η υπογραφή του οριστικού συμφωνητικού θα πραγματοποιηθεί εν ευθέτω χρόνο με την εκπλήρωση των προϋποθέσεων που ορίζονται στο ανωτέρω προσύμφωνο. Σημειώνεται πως η Εταιρεία πλειοδότησε σήμερα στη δημόσια διαδικασία εκποίησης του αυτοτελούς κτιρίου γραφείων, συνολικής επιφάνειας 14.427 τ.μ., στη συμβολή των οδών Ηλία Ηλιού και Μίνωος στο Νέο Κόσμο το οποίο ανήκε στην εταιρεία "Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε." μέχρι την πτώχευσή της.

Το τίμημα που προσφέρθηκε ανήλθε σε 10,89 εκ. ευρώ. Η εταιρεία θα αποτελέσει κοινοπραξία (joint venture) με τη συμμετοχή της Grivalia στο μετοχικό της κεφάλαιο με σκοπό την ανακαίνιση του υφιστάμενου κτιρίου και την αναβάθμιση του σε σύγχρονο επαγγελματικό ακίνητο. Η υπογραφή του σχετικού συμβολαίου μεταβίβασης του ακινήτου θα λάβει χώρα κατόπιν ολοκλήρωσης των διαδικαστικών ενεργειών που προβλέπονται από το νόμο" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το ακίνητο είναι σε απόσταση περίπου 200 και 500 μέτρα από τους σταθμούς του μετρό Άγ. Ιωάννης και Νέος Κόσμος αντίστοιχα, ενώ η οδός Μίνωος βρίσκεται πολύ κοντά στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης και απέχει περίπου 1 χλμ. από την Λεωφόρο Συγγρού. Ακόμη σε ακτίνα έως 2 χλμ. από το ακίνητο βρίσκεται η Ακρόπολη, οι Στύλοι του Ολυμπίου Διός, η Ακρόπολη και το Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Να σημειωθεί ότι τα σενάρια που είχαν δει, κατά καιρούς, το φως της δημοσιότητας, κάνοντας λόγο για Γάλλους επενδυτές ήταν δίχως αντίκρυσμα.

Του Δημήτρη Δελεβέγκου
capital.gr