Τα παστέλ χρώματα που θα κυριαρχήσουν το 2019

Μια συζήτηση για τις τάσεις των εσωτερικών χρωμάτων για το 2019 φαίνεται να ήταν κεντρικό θέμα στην Έκθεση επίπλων της Στοκχόλμης 2018, ξεκινώντας από τη νέα τάση των pastels χρωμάτων.

Η νέα μεγάλη τάση, πράγματι, είναι τα pastels που χρησιμοποιούνται ως νέα neutrals. Μετά τη μεγάλη τάση γύρω από τους πλούσιους τόνους και τις έντονες αποχρώσεις που είδαμε πέρυσι, τώρα ήρθε η ώρα για νέες παλέτες με pastels.

Γαλακτώδη ψυχρά χρώματα σε τοίχους και αξεσουάρ, φαίνεται να έρχονται να αντικαταστήσουν το λευκό με έναν πιο σίγουρο τρόπο διακόσμησης. Αυτά τα χρώματα συμπληρώνονται με ζεστές και απαλές αποχρώσεις, όπως η τερακότα και το σοκολατί, αλλά και neutrals όπως το μπεζ.

Αυτή η επιστροφή στα pastels χρώματα έρχεται μαζί με μια νέα γεύση ρετρό από τη δεκαετία twenties που ανέκαθεν χαρακτηρίζεται από τις απαλές αποχρώσεις και τις μεγάλες δομές της τελευταίας συλλογής επίπλων. Τα μέταλλα, όπως ο χρυσός και ο ορείχαλκος, επιβεβαιώνονται ακόμα ως βασικά υλικά για τους τόνους, μαζί με μοτίβα και υφές όπως τα μάρμαρα και τα μωσαϊκά. Αλλά όλα έρχονται μαζί σε μια νέα ολόκληρη διάθεση που είναι πιο απαλή, πιο φωτεινή και τονισμένη.

Τα παστέλ χρώματα που θα κυριαρχήσουν το 2019

Lilac: η λεβάντα και η λιλά απόχρωση είναι μια πολύ πιο ήπια (και ωραιότερη!) έκδοση της τάσης Ultra Violet που ανακοίνωσε η Pantone ως Χρώμα της Χρονιάς 2018

Primrose Pink και Tea Rose: Το Millennial Pink βρίσκεται ακόμα παντού, αλλά θα κυριαρχήσει και σε ελαφρύτερες και φωτεινότερες αποχρώσεις από ότι μέχρι τώρα.

Peach orange: Η επιστροφή των ’70s συνοδεύεται από μια νέα χρήση γήινων χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένων του πορτοκαλί. Το peach orange είναι μια όμορφη σκιά μεταξύ Ροζ και Πορτοκάλι, αρκετά ουδέτερη αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να χάνεται.

Celadon, σέλινο και αβοκάντο: Αυτά είναι τα νέα πράσινα. Αντί για τις πολύ σκούρες αποχρώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτές οι απαλές πινελιές που ταξιδεύουν στην καρδιά της φύσης.

Lemon yellow: Το κίτρινο είναι ένα από τα βασικά χρώματα για το τρέχον έτοςκαι φυσικά και για το επόμενο, αλλά και πάλι στην πιο ελαφριά και φρέσκια εκδοχή του.


της Βασιλικής Πούλου
hoteldesign.gr