Περίοδο ανάπτυξης και υλοποίησης νέων επενδύσεων διάγει το λιμάνι Θεσσαλονίκης

Οι προοπτικές ανάπτυξης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, αλλά και η αξιοποίηση και ανάδειξη της οδού Εγνατίας στο κέντρο της πόλης, βρέθηκαν στο επίκεντρο τακτικής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Σχετικές παρουσιάσεις έκαναν ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, κ. Σωτήρης Θεοφάνης και ο Αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Γιώργος Δημαρέλος.

Ο κ. Θεοφάνης υπογράμμισε τις βελτιωμένες, σε όλα τα επίπεδα, επιδόσεις του λιμανιού της Θεσσαλονίκης κατά το 2018, επισημαίνοντας το γεγονός πως πλέον έχουν μειωθεί κατά πολύ οι χρόνοι αναμονής των πλοίων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Επιπλέον, τόνισε πως στόχος του νέου ιδιοκτησιακού σχήματος της ΟΛΘ ΑΕ είναι να ολοκληρωθούν οι υποχρεωτικές επενδύσεις μέχρι το τέλος του 2022.

Στο σημείο αυτό ανέδειξε την μεγάλη σημασία του έργου κατασκευής της 6ης προβλήτας, καθώς θα δώσει τη δυνατότητα για ουσιαστική αύξηση της χωρητικότητας του λιμανιού σε εμπορευματοκιβώτια και θα “απογειώσει” την εμπορευματική κίνηση.

Ο κ. Θεοφάνης αναφέρθηκε και στις άμεσες επενδυτικές πρωτοβουλίες (κόστους 28 εκατ. ευρώ), οι οποίες υλοποιούνται ήδη και αφορούν στην προμήθεια νέου, καθώς και στην συντήρηση υφιστάμενου εξοπλισμού, αλλά και στην επέκταση του χώρου στοιβασίας εμπορευματοκιβωτίων.

Κρίσιμης σημασίας, παράλληλα με την υλοποίηση των επενδύσεων στο λιμάνι, είναι και η ολοκλήρωση της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσής του, για τις οποίες αναμένεται πως το δημόσιο θα τις αποπερατώσει το 2022.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας & Αναπτυξιακών Προγραμμάτων κ. Γιώργος Δημαρέλος, αναφέρθηκε στο τριήμερο διεθνές εργαστήριο, που πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 13 Ιουνίου στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με θέμα “Μετρό και Αστική Ανάπτυξη: Ο άξονας της οδού Εγνατίας”.

Το εργαστήριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής του δήμου Θεσσαλονίκης στο δίκτυο των 100 Ανθεκτικών πόλεων και είχε ως στόχο να δώσει συνέχεια στην ωρίμανση του σχεδίου αναβάθμισης της οδού Εγνατίας, που διατρέχει το ιστορικό κέντρο της πόλης και τα τελευταία χρόνια έχει υποβαθμιστεί, λόγω των έργων του Μετρό.

Όπως επισήμανε ο κ. Δημαρέλος, τα ζητούμενα για την οδό Εγνατία αφορούν στο κυκλοφοριακό, στην αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος εκατέρωθεν της Εγνατίας, στην αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων και στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς και στην προώθηση επενδύσεων στην Εγνατία οδό, αλλά και στις γύρω οδούς και αγορές.

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα