Μυτιληναίος: Σύμβαση 200 εκατ. ευρώ για την κατασκευή μονάδας ηλιακής ενέργειας στην Ισπανία

Συνεργασία με ισπανική εταιρεία για την κατασκευή μονάδας ηλιακής ενέργειας στην Iσπανία υπέγραψε η Μυτιληναίος.

Πρόκειται για μία σύμβαση ύψους 200 εκατ. ευρώ, με την οποία η εταιρεία επιδιώκει να εδραιώσει τη θέση της ως διεθνούς ηγέτιδας στην παροχή ανταγωνιστικών λύσεων EPC (μελέτη, προμήθεια, κατασκευή) για έργα ηλιακής ενέργειας.

Όπως ανακοινώθηκε η θυγατρική του ομίλου Μυτιληναίος υπέγραψε σύμβαση με την Talasol Solar, θυγατρική της Ellomay Capital Ltd., για την υλοποίηση μιας μονάδας ηλιακής ενέργειας μεγάλης κλίμακας, με εγκατεστημένη ισχύ 300 MW, στον δήμο Ταλαβάν στο Κασέρες της Ισπανίας.

Η υπογραφή της συμφωνία έλαβε χώρα χθες στην Αθήνα. Το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει τη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή (EPC) του έργου Talasol, καθώς και των βοηθητικών εγκαταστάσεων για την έγχυση ισχύος στο δίκτυο, μεταξύ των οποίων ένας υποσταθμός ανύψωσης τάσεως 400 kV, μία γραμμή διασύνδεσης υψηλής τάσης, έως και το σημείο διασύνδεσης με το δίκτυο καθώς και παροχή υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης (O & M) για δύο έτη.

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Μυτιληναίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εμπιστοσύνη που έδειξε η Ellomay, κάνοντας λόγο για ένα έργο- ορόσημο για την ανταγωνιστική, μη επιδοτούμενη ηλιακή ενέργεια στην Ευρώπη. «Προσβλέπουμε στην επιτυχή ολοκλήρωσή του εγκαίρως και κυρίως εντός προϋπολογισμού. Δεσμευόμαστε να επεκτείνουμε περαιτέρω τη δραστηριότητά μας σε αυτήν την αναπτυσσόμενη αγορά, τόσο υποστηρίζοντας μεγάλους διεθνείς πελάτες και προσφέροντάς τους ανταγωνιστικές λύσεις EPC, όσο και αναπτύσσοντας τις δραστηριότητές μας με δικά μας έργα και επενδύσεις στον κλάδο» τόνισε.


enikonomia.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα