Στη Science View το Βραβείο για Δράσεις & Καμπάνιες Ευαισθητοποίησης

Στη Science View απονεμήθηκε το Βραβείο ΕΠΙ2 2018 στην κατηγορία Δράσεις & Καμπάνιες Ευαισθητοποίησης για τη δράση «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο». Στα Βραβεία ΕΠΙ22018, που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του Athens Science Festival, επιβραβεύεται ένα ευρύ φάσμα επικοινωνιακών ενεργειών οι οποίες απευθύνονται τόσο στο ειδικό κοινό που ενδιαφέρεται για το αντικείμενο, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Η Science View τα 10 χρόνια λειτουργίας της επικοινωνεί επιστημονικά και ερευνητικά αποτελέσματα με δημιουργικές μεθόδους, αναπτύσσοντας δράσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες της κάθε ομάδας. Στόχος της είναι να εμπλέξει το κοινό στις δράσεις και μέσα από βιωματικούς τρόπους να επικοινωνήσει επιστημονικά θέματα. Μια τέτοια δράση είναι και το «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο», η οποία φέτος έκλεισε τα 4 χρόνια εφαρμογής της. Μοναδικές στιχομυθίες, ευφάνταστοι διάλογοι και χορογραφίες που κρύβουν μοναδικές στιγμές της επιστημονικής εξέλιξης και ιστορίας μέσα σε θεατρικές παραστάσεις που παντρεύουν την Επιστήμη και την Τέχνη με τον πιο ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο.

Η δράση «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο» ξεκίνησε το σχολικό έτος 2014-2015 με συμμετοχή 14 σχολείων από την Αττική, αλλά έφτασε μετά από 4 χρόνια εφαρμογής της να έχουν εμπλακεί συνολικά 3000 μαθητές και 250 εκπαιδευτικοί 200 δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων από 30 περιοχές της Ελλάδας!

Στα πλαίσια της δράσης, μαθητές και εκπαιδευτικοί εμπλέκονται σε διερευνητικές διαδικασίες προσέγγισης της επιστημονικής γνώσης. Με επίκεντρο το σχολείο, πραγματοποιείται σύνδεση με την επιστημονική κοινότητα και την τοπική κοινωνία για την ανάπτυξη μιας θεατρικής παράστασης με επιστημονικό περιεχόμενο που επικοινωνεί, διασκεδάζει και ενημερώνει.

Η ολοένα και αυξανόμενη επιτυχία της δράσης έχει λάβει και Ευρωπαϊκή διάσταση καθώς έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται σε Μάλτα, Φιλανδία και Γερμανία, ενώ έχει αναγνωριστεί και ως καλή πρακτική από τα Ευρωπαϊκά έργα Open Schools for Open Societies, CREATIONS, CASE με δυνατότητα εφαρμογής σε 12 χώρες.

Τη δράση διοργανώνει κάθε χρόνο η Science View σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Αγωγή και την παιδαγωγική υποστήριξη του Τμήματος ΦΠΨ του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάθε χρόνο τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Για τη φετινή διοργάνωση μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα της δράσης, αλλά και στη σελίδα της Science View, όπου θα δείτε τα αποτελέσματα της φετινής διοργάνωσης και τη συμμετοχή στο Athens Science Festival τριών εκ των βραβευμένων παραστάσεων που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της Αθήνας!


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα