Παγκόσµια συµφωνία Nestle - Starbucks

Σε συμφωνία με τη Starbucks κατέληξε η Nestlé, με την οποία η τελευταία αποκτά τα δικαιώματα εμπορίας των προϊόντων καφέ Starbucks σε όλο τον κόσμο.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία δεν περιλαμβάνει τα προϊόντα Ready-to-Drink και όλες τις πωλήσεις οποιονδήποτε προϊόντων στα καφέ της Starbucks. Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, η Nestlé θα καταβάλει το ποσό των 7,15 δισ. δολαρίων (ΗΠΑ) για μια επιχείρηση με ετήσιες πωλήσεις ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων (ΗΠΑ). Η συναλλαγή δεν περιλαμβάνει τη μεταβίβαση οποιωνδήποτε πάγιων περιουσιακών στοιχείων, γεγονός που διευκολύνει την ομαλή και αποτελεσματική ολοκλήρωση. Η Nestlé αναμένει ότι η εξαγορά αυτή θα συνεισφέρει θετικά στα κέρδη της ανά μετοχή και στους στόχους οργανικής ανάπτυξης από το 2019.

Περίπου 500 υπάλληλοι της Starbucks θα ενταχθούν στην οικογένεια της Nestlé, ενώ η έδρα θα παραμείνει στο Σιάτλ. Η συμφωνία υπόκειται σε συνηθισμένη ρυθμιστική έγκριση και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018. Ο Kevin Johnson, πρόεδρος και CEO, Starbucks, δήλωσε σχετικά: «Αυτή η ιστορική συμφωνία αποτελεί μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών μας να εστιάσουμε και να εξελίσσουμε την επιχείρησή μας, για να ανταποκριθούμε στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών και είμαστε περήφανοι που εργαζόμαστε μαζί με μια εταιρεία που δεσμεύεται για τις κοινές μας αξίες». Από την πλευρά του ο Mark Schneider, Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé, δήλωσε ότι «η συναλλαγή αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα για την επιχείρηση καφέ μας, τη μεγαλύτερη κατηγορία υψηλής ανάπτυξης της Nestlé», προσθέτοντας ότι «Με τα Starbucks, Nescafé και Nespresso συγκεντρώνουμε τρεις εμβληματικές μάρκες στον κόσμο του καφέ».businessnews.grΕγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα