Έρχεται ο 2ος Μαραθώνιος Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών για τις Έξυπνες Πόλεις

Σε συνέχεια του City Challenge Crowdhackathon #smartcity η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας διοργανώνει το 2ο Μαραθώνιο Καινοτομίας City Challenge Crowdhackathon #smartcity 2.

Το City Challenge crowdhackathon #smartcity2 θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως τη 1η Ιουλίουστο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στο Μαραθώνιο θα αναπτυχθούν πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές που λύνουν προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υποστηρίζουν την τοπική και εθνική ανάπτυξη μέσω των νέων τεχνολογιών. Στο πλαίσιο του Μαραθωνίου θα διοργανωθούν ειδικές δράσεις όπως ο μαθητικός διαγωνισμός καινοτομίας και τοπικά εργαστήρια citylabs σε 16 πόλεις της Ελλάδας.

Ο 2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας έχει ως στόχο να μεταφέρει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των πόλεων σε κάθε πόλη, σε κάθε ηλικία.

Εάν είσαι μαθητής και έχεις ιδέες ή προτάσεις για εφαρμογές και λύσεις που θα κάνουν την πόλη σου καλύτερη σου προτείνουμε να συμμετέχεις στον Μαθητικό Διαγωνισμό. Εκεί θα μας υποβάλεις την ιδέα σου όπως και άλλες ομάδες μαθητών από όλη την Ελλάδα. Στις αρχές Ιουνίου θα ειδοποιηθούν όσες ομάδες έχουν προκριθεί (10 έως 15 ομάδες) για να παρουσιάσουν live την ιδέα τους στις 30 Ιουνίου 2018, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Όσοι διακριθούν θα κερδίσουν δώρα και βραβεία.

Εάν θέλεις να υλοποιήσεις εφαρμογή – MVP κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου και είσαι μόνος ή με ομάδα, εφόσον μένεις ή μπορείς να έρθεις στην Αθήνα με δικά σου έξοδα μπορείς να δηλώσεις απευθείας τη συμμετοχή σου στον Μαραθώνιο.

Εάν μένεις στην περιφέρεια κοντά σε κάποια πόλη που θα γίνει CityLab, μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή στο αντίστοιχο CityLab. Εφόσον προκριθείς, θα σε ειδοποιήσουμε να έρθεις να παρουσιάσεις την ιδέα σου και εάν διακριθείς θα έρθεις δωρεάν στην Αθήνα (καλύπτονται έξοδα μετάβασης και διαμονής) για να διαγωνιστείς 28 Ιουνίου – 1 Ιουλίου διεκδικώντας βραβεία αξίας άνω των 20.000 ευρώ.

Περισσότερα μπορείτε να βρείτε εδώ.


epixeiro.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα