Τεχνική Ανάλυση: Αλλαγές με νόημα στη κορυφή των μετοχών

γράφει ο Απόστολος Μάνθος (ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ)

Πάνω στη ζώνη των 834 με 840 μονάδων προσπαθεί να πατήσει ο Γενικός Δείκτης μετά το ηχηρό «κρεσέντο» ανόδου της τάξεως του 10,8% που έχει πραγματοποιήσει από την πρώτη μέρα του Απρίλη.

Επιτυχής μεταμόρφωση του επιπέδου των 840 μονάδων σε στήριξη θα δημιουργήσει προϋποθέσεις ανοδικής συνέχειας προς τον πρώτο στόχο των 860 μονάδων. Από εκεί και έπειτα η διαπερατότητα του εν λόγω σημείου θα δώσει σημαντικούς πόντους στο σενάριο επανεξέτασης των υψηλών του περασμένου χειμώνα πέριξ των 887 μονάδων.

Αλλαγές με νόημα έχουν σημειωθεί στη κορυφή των μετοχών, που διαμορφώνουν το ΓενικόΔείκτη με τη Eurobank να πλασάρεται μετά από χρόνια στη τρίτη θέση με 5,85% βαρύτητα πίσω από τον ΟΤΕ (9,76%) και Coca Cola HBC (9,49%) ενώ την ίδια ώρα Alpha (5.67%) και Μυτιληναίος (5,23%) συναγωνίζονται για τη τέταρτη θέση.

Στο κατώφλι των 2200 μονάδων έχει βρεθεί ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 μετά το ανώδυνο πέρασμα από την αντίσταση των 2135 μονάδων. Ζητούμενο για τη συνέχεια είναι οι δυνάμεις, που διαθέτει ο δείκτης για να μπορέσει να καταστρατηγήσει ανοδικά τις 2200 μονάδες και να κινηθεί με σταθερά βήματα προς τη ζώνη των 2240 με 2274 μονάδων. Το αξιοσημείωτο στις μετοχές, που κινούν τα νήματα στο δείκτη είναι ότι η Alpha (10.82%) Πέρασε στη δεύτερη θέση της βαρύτητας υποσκελίζοντας μετά από πολύ καιρό τον ΟΤΕ (10,71%).

Το γρήγορο πέρασμα του Τραπεζικού Δείκτη πάνω από τις 900 μονάδες έχει ανοίξει την όρεξη των Bulls για τις 1000 μονάδες, αν και στο παρελθόν το επίπεδο αυτό έχει αποδειχθεί αρκετά «δύσπεπτο». Το κλειδί για την περαιτέρω πορεία του δείκτη το κατέχει η Alpha όχι μόνο γιατί «τραβάει» σχεδόν το 40% του δείκτη αλλά και γιατί εάν αποφασίσει να περάσει το σκληρό επίπεδο των 2,20 ευρώ θα «ξυπνήσει» αρκετούς επενδυτές.newmoney.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα