Πως τα ξενοδοχεία επηρεάζουν τις άμεσες εμπειρίες των ανθρώπων με την φύση σε μια πόλη;

Ο σύγχρονος αστικοποιημένος τρόπος ζωής μεγαλώνει την απόσταση ανάμεσα στην καθημερινή επαφή των ανθρώπων με την φύση, μειώνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την ευκαιρία στην πρόσβαση των σχετικών οφελών για την υγεία και την ψυχική ισορροπία που θα είχαν από την αλληλεπίδρασή τους με αυτήν. Για να αντιστραφεί η τάση της μείωσης των εμπειριών της φύσης, οφείλουμε να αυξήσουμε την ποσότητα της πράσινης υποδομής και τις εκούσιες αλληλεπιδράσεις μαζί της.


Βοηθήστε τους καλεσμένους σας να συνδεθούν με τη φύση στην πόλη 

Οι hoteliers σε όλο τον κόσμο επενδύουν ολοένα και περισσότερο στη διαχρονική ανάγκη να αφήνουμε πίσω μας την πόλη για μερικές ανάσες χαλαρής ζωής, με σκοπό να εισαγάγουν τη φύση στον αστικό τρόπο ζωής του σύγχρονου ταξιδιώτη. Οικολογικά ξενοδοχεία που αξιοποιούν τον συνδυασμό της τεχνολογίας του μέλλοντος και της νοσταλγίας για κάθε τι απλό και κυρίως τις δυνατότητες που προσφέρει η φύση σε τοποθεσίες όπου η επίσκεψη γίνεται όνειρο ζωής, είναι η νέα πράσινη φιλοσοφία ανανέωσης που βοηθά τις πόλεις και τους ανθρώπους να υιοθετήσουν την προσέγγιση των φυσικών λύσεων, κατακτώντας την ανάπτυξη πράσινων δωμάτων, πάρκων αλλά και πράσινων εσωτερικών χώρων.

Το διαδεδομένο concept«διακοπές στην φύση» έχει όντως προαχθεί σε τέχνη! Ενσωματώνοντας περισσότερους κήπους στον τελευταίο όροφο, δημιουργώντας νέες παραλλαγές πράσινων χώρων εσωτερικών ή εξωτερικών με την χρήση νέων εξελιγμένων συστημάτων κατακόρυφων κήπων, είναι στοιχεία που μας προσκαλούν να το «σκάσουμε» για λίγο από την πόλη και να έρθουμε πιο κοντά στην ηρεμία της φύσης ακόμα και όταν βρισκόμαστε σε ένα αστικό ξενοδοχείο.Technology of Jardines Verticales Paisajismo Urbano

Η σύνδεση δεν είναι αρκετή, είναι απαραίτητη η αλληλεπίδραση με τη φύση 

Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε πως η εισαγωγή της φύσης στα ξενοδοχεία δεν αρκεί. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι σε θέση να αλληλοεπιδρούν και να συνυπάρχουν με αυτά τα στοιχεία χρησιμοποιώντας περισσότερες από τις αισθήσεις τους για να βιώσουν τα φυσικά και ψυχολογικά οφέλη της φύσης.

Άλλο ένα βήμα που μπορείτε να κάνετε ώστε να φέρετε τους επισκέπτες σας σε αλληλεπίδραση με την φύση είναι να τους προτρέψετε να διαλέξουν κάποια δράση μέσα σ’ αυτήν. Μέσω ξενοδοχειακών πακέτων δραστηριοτήτων μπορείτε να τους προσφέρετε μοναδικές εμπειρίες για να αποτοξινωθούν από την κούραση και το stress και να εκτονώσουν την ενέργεια. Απευθυνθείτε στους ειδικούς αρχιτέκτονες τοπίου για να οργανώσετε σχεδιασμένες παραδεισένιες τοποθεσίες για trekking, πεζοπορία, ιππασία και τόσα άλλα “φυσικά” σπορ.

Είστε έτοιμοι να προσθέσετε νέες εμπειρίες για τους επικέπτες σας προς μια πιο ευτυχισμένη αστική ζωή; Ίσως η ευκαιρία για την απόδραση στην φύση να μην είναι τόσο μακριά όσο δείχνει τώρα…


hoteldesign.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα